Το δεύτερο πακέτο πέθανε, ζήτω το …τρίτο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα!

20:14 7/3/2012 - Πηγή: 24wro
Κι όμως, τρίτο πακέτο οικονομικής βοήθειας για την Ελλάδα προβλέπεται και μάλιστα, από...
ορισμένες πλευρές, υποστηρίζεται ότι έχει αρχίσει να επεξεργάζεται από τις αρμόδιες κοινοτικές αρχές στις Βρυξέλλες, αλλά διαψεύδεται, για ευνόητους λόγους.

Ο πρώτος και βασικότερος έχει να κάνει με το γεγονός ότι μπορεί να προκαλέσει χαλάρωση στην Αθήνα, ως προς
την εφαρμογή του Μνημονίου 2, γεγονός το οποίο θα μπορούσε να αποβεί καταστροφικό για την προσπάθεια διάσωσης της ελληνικής οικονομίας, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο δεύτερος έχει να κάνει με το γεγονός ότι θα ήταν τουλάχιστον απρεπές να ξεκινήσει η συζήτηση για το τρίτο πακέτο, πριν να έχουν ολοκληρωθεί καλά – καλά οι συζητήσεις για το δεύτερο.

Και ο τρίτος και βασικότερος έχει να κάνει με το γεγονός ότι το Βερολίνο δεν θέλει ούτε να ακούει για το συγκεκριμένο ενδεχόμενο. Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφορικά με το τρίτο πακέτο, έχουν αρχίσει να διαρρέουν. Κι αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι θα έχει τη μορφή συμπληρωματικής βοήθειας, αν κρίνει κανείς από το ύψος της.

Δεν θα ξεπερνά τα 50 δις ευρώ, τα οποία, υπό κανονικές συνθήκες , δεν είναι μικρό ποσό, αλλά για τα ελληνικά δεδομένα, των πακέτων των 110 και των 130 δις ευρώ, είναι μάλλον …αμελητέο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα έρθουν κυρίως για να στηρίξουν την αναπτυξιακή προσπάθεια που θα λάβει χώρα τους προσεχείς μήνες, μέσω κυρίως των κονδυλίων από το ΕΣΠΑ και της βοήθειας από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Όλα μαζί, αυτά τα κεφάλαια, θα αποτελέσουν αυτό που ονομάζεται «νέο σχέδιο Μάρσαλ» για την Ελλάδα και το οποίο υπολογίζεται ότι στο τέλος της ημέρας θα φτάσει να χειρίζεται ένα μπάτζετ που θα προσεγγίζει τα 150 δις ευρώ!

newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα