Το... αμαρτωλό παρελθόν του Ομπάμα

02:25 24/6/2012 - Πηγή: 24wro
Την ημέρα που ξεκίνησε την προεκλογική του καμπάνια, για την διεκδίκηση της προεδρίας των ΗΠΑ, ο Μπάρακ Ομπάμα...
''διέγραψε'' από το παρελθόν του όλες τις λευκές πρώην του.

Το προφίλ του πλανητάρχη, όπως το σκιαγραφεί ο βραβευμένος με Πούλιτζερ δημοσιογράφος, Ντέιβιντ Μαράνις, στη βιογραφία του με τίλο ''Barack Obama: The Story'', παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον καθότι είναι κάτι διαφορετικό από όσα έχουμε διαβάσει μέχρι στιγμής για εκείνον.

Και
αυτό γιατί είναι η πρώτη φορά που αναφέρεται ότι ο Μπαράκ Ομπάμπα υπήρξε ερωτευμένος με ''λευκές'' γυναίκες πριν κάνει πρόταση γάμου στη Μισέλ, πληροφορία την οποία ο ίδιος προσπάθησε πάρα πολύ να κρατήσει μακριά από τα media κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

Η πρώτη περίπτωση αναφέρεται στην Ζενεβιέβ Κουκ, η οποία γνώρισε τον Μπάρακ Ομπάμα στην κουζίνα μιας κοινής τους φίλης, σε διαμέρισμα της Νέας Υόρκης, τα Χριστούγεννα του 1983.

''Ανταλλάξαμε τηλέφωνα και λίγες μέρες αργότερα μου τηλεφώνησε να βρεθούμε στο σπίτι του. Μαγείρεψε το δείπνο μας, φάγαμε και μετά πήγαμε στην κρεβατοκάμαρα. Και έμεινα όλη τη νύχτα μαζί του. Ήταν σχεδόν αναπόφευκτο'', λέει η ίδια.

Όμως η Ζινεβιέβ κατάλαβε ότι ο Ομπάμα αναζητούσε κάτι διαφορετικό και έγραψε στο ημερολόγιό της: ''Αυτή η λυγερή, κεφάτη, δυνατή μαύρη γυναίκα τον περιμένει κάπου εκεί έξω!''. Ο ίδιος τότε βέβαια της έλεγε ότι δεν θα ένιωθε ποτέ πραγματικά άνετος δίπλα σε μια έγχρωμη σύντροφο.

Ωστόσο, η Ζενεβιέβ Κουκ δεν ήταν ο πρώτος έρωτας του προέδρου των ΗΠΑ. Ο πρώτος του μεγάλος έρωτας, γεννήθηκε στο κολέγιο Occidental, στις αρχές του 1980, στο Λος Άντζελες. Η Αλεξάντρα Μακ Νίαρ ήταν αρχισυντάκτρια στο περιοδικό του κολεγίου, ξανθιά και πρόθυμη να δημοσιεύσει τα ποίηματα που έγραφε ο νεαρός Ομπάμα.

''Λυγερή και μυστηριώδης, με πρόσωπο σαν της Μέριλ Στριπ στα νιάτα της και ένα λογοτεχνικό μποέμ αέρα'', παρουσιάζει την Αλεξάντρα Μακ, ο Ντέιβιντ Μαράνις.

enikos.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα