Τα 11 ανεπίσημα θαύματα του κόσμου!

02:00 9/4/2011 - Πηγή: 24wro

Κι ενώ όλος ο κόσμος τρελαίνεται για τα επίσημα Επτά Θαύματα του Κόσμου, εμείς σκεφτήκαμε να σας παρουσιάσουμε τα...



ανεπίσημα (που όμως δεν υστερούν καθόλου σε… μεγαλοπρέπεια) Θαύματα του Κόσμου, που δεν είναι Επτά, αλλά… έντεκα!

Αν λοιπόν με τα Επτά Θαύματα του Κόσμου νομίζετε ότι δεν υπάρχει πλέον τίποτε άλλο να δείτε, σας προτείνουμε να το ξανασκεφτείτε…

1. Παγκόσμιοι Νήσοι, Ντουμπάι.



Φανταστείτε ένα μέρος όπου π.χ. τα νησιά μας… πωλούνται έναντι εκατομμυρίων και μόλις κλειστούν οι διάφορες συμφωνίες, οι πλειοδότες να
συνεχίζουν τις αγορές τους με αμείωτο ενδιαφέρον για… άλλες ηπείρους! Ευτυχώς όμως ο κόσμος δεν πωλείται, πωλούνται όμως οι Παγκόσμιοι Νήσοι στο Ντουμπάι. Πάνω λοιπόν που νομίζαμε ότι ο Όμιλος Nakheel είχε ξεπεράσει τις δυνάμεις του με τις Νήσους Παλμ, έβγαλε κι άλλο λαγό από το καπέλο του με τη μορφή των Παγκόσμιων Νήσων οι οποίες μοιάζουν με όλες τις ηπείρους πάνω σε μία κλίμακα σε σμίκρυνση…!
Κάτι πιο… special? Το συγκεκριμένο project αποτελείται από 300 νησιά, καθένα από τα οποία έχει σχεδιαστεί και αναπτυχθεί ειδικά για τους πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου…! Μερικά από αυτά θα σχεδιαστούν και θα αναπτυχθούν σαν πολυτελή θέρετρα, που η πρόσβαση τους θα γίνεται μέσω θαλάσσιων οδών, δίνοντας έτσι ένα μεγάλο βαθμό ιδιωτικότητας, κάτι το οποίο μετράει πάρα πολύ για την πώλησή τους…!

2. Stonehedge, Αγγλία.



Δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ και πουθενά ένα τόσο πολυθρύλητο μνημείο, που όμως ξέρουμε τόσο πολύ λίγα πράγματα γι’ αυτό…! Ένα από τα μεγαλύτερα εθνικά σύμβολα της Αγγλίας, το Stonehedge, βρίσκεται 13 χιλιόμετρα νότια του Salisbury. Μερικοί λένε ότι το Stonehedge χτίστηκε σα ναός λατρείας αρχαίων θεοτήτων, ενώ άλλοι εικάζουν ότι χτίστηκε σαν αστρονομικό παρατηρητήριο. Υπάρχουν όμως και μερικοί που ισχυρίζονται ότι το Stonehedge ήταν κοιμητήριο για υψηλόβαθμους πολίτες.
Κάτι πιο… special? Όποιος κι αν υπήρξε ο λόγος για την κατασκευή του, είχε σίγουρα μεγάλη σημασία, γιατί το Stonehedge αποτελεί (και αυτό) ένα μεγάλο κατόρθωμα στον τομέα της μηχανικής. Οι πέτρες που σχηματίζουν τον εξωτερικό του κύκλο ζυγίζουν τουλάχιστον 50 τόννους η κάθε μία, και αφού είχαν βρεθεί αρκετά χιλιόμετρα μακρυά από την τοποθεσία του μνημείου, η μεταφορά τους και το στήσιμό τους με τη βοήθεια τόσο πρωτόγονων εργαλείων θα πρέπει να ήταν… Ηράκλειος άθλος!

3. Βράχος του Γιβραλτάρ, Γιβραλτάρ.



Καθώς το πλοίο διασχίζει τη Μεσόγειο και πλησιάζει την Ιβηρική Χερσόνησο, σας… «χαιρετά» ένα επιβλητικό οικοδόμημα το οποίο θα χαραχτεί για πάντα στη μνήμη σας…! Ο πιο διάσημος βράχος του κόσμου. Ο Βράχος του Γιβραλτάρ…! Σχηματίστηκε την Ιουρασική Εποχή, ως αποτέλεσμα μιας βίαιης σύγκρουσης μεταξύ της Αφρικανικής και της Ευρασιατικής πλάκας. Από τότε, έχει υπάρξει σύμβολο της ευρωστίας και του αήττητου.
Κάτι πιο… special? Με το πέρασμα των χρόνων, αυτός ο βράχος χρησιμοποιήθηκε για να
Keywords
Τυχαία Θέματα