Στυλίδα.... όπως Σαλβατέρα ντε Μίνιο;

22:12 3/1/2012 - Πηγή: 24wro
Τι ετοιμάζει ο Απόστολος Γκλέτσος για την τόνωση της τοπικής αγοράς;Ο δήμαρχος Στυλίδας προβληματίζεται εδώ και καιρό πως θα τονώσει την τοπική αγορά στην Ανατολική Φθιώτιδα που πάει από το κακό στο χειρότερο, όπως σε όλη τη χώρα.

"Πρέπει να βρούμε τρόπο να ανεβάσουμε την κίνηση και τις συναλλαγές. Να πάρει και πάλι μπροστά η αγορά. Ήρθε η ώρα να το τολμήσουμε. Δεν μπορούμε να παραμένουμε θεατές", έλεγε σε συνεργάτες του και παράγοντες της αγοράς με τους οποίους
ήρθε σε επαφή.

Έτσι λοιπόν σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport.gr, στα άμεσα σχέδιά του είναι να φτιάξει κάτι σαν Ανταλλακτικό Εμπόριο.Το όλο σύστημα για λόγους χρηστικότητας θα λειτουργεί με εκπτωτικά κουπόνια. Οι δημότες θα προτιμούν τις συναλλαγές εντός των ορίων του Δήμου, για λόγους αποταμίευσης αλλά και κέρδους, δίνοντας έτσι μεγάλη ώθηση στην τοπική αγορά.

Το πείραμα πάντως στο μικρό χωριό της Ισπανίας, Σαλβατέρα ντε Μίνιο, με την "επιστροφή" στην πεσέτα, ενίσχυσε σε μεγάλο βαθμό την τοπική αγορά και γι αυτό αποφάσισαν την παράτασή του, αφού πολλοί κάτοικοι και άλλων περιοχών έτρεξαν να ψωνίσουν φθηνότερα στη Σαλβατέρα ντε Μίνιο. Το πείραμα απέδειξε ότι βρήκαν έναν έξυπνο τρόπο να αναζωογονήσουν την τοπική αγορά που μαστίζεται από την ανεργία και κινδύνευε με μαρασμό.

Δεν ξέρουμε αν και το εγχείρημα, που ετοιμάζει ο Απόστολος Γκλέτσος θα έχει τα ανάλογα αποτελέσματα. Πάντως και μόνο το ότι, αγωνιά και πασχίζει να βρει τρόπους να τονώσει την τοπική αγορά είναι τουλάχιστον θετικό.
Keywords
Τυχαία Θέματα