Στήνει αγορά για πατάτα, λάδι, αλεύρι, ρύζι, φακή και φασόλια ο δήμος Νεάπολης-Συκεών

17:22 6/3/2012 - Πηγή: 24wro
Μπλόκο στους μεσάζοντες από το δήμο... Νεάπολης-Συκεών Θεσσαλονίκης που θέτει σε πλήρη λειτουργία δίκτυο για την απευθείας διάθεση προϊόντων από τους παραγωγούς στους καταναλωτές.
Στην κατεύθυνση αυτή,5μελής επιτροπή με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, με έγγραφό της προς τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς ήρθε σε επαφή με τους παραγωγούς τους οποίους καλεί σε συνεργασία για τη διάθεση των προϊόντων τους. Αρχικά επιλέχτηκαν ως προϊόντα η πατάτα, το λάδι, το αλεύρι, το ρύζι,
η φακή και τα φασόλια.
Οι υπηρεσίες του δήμου συλλέγουν πληροφορίες από τους παραγωγούς, ενώ ταυτόχρονα, μέσα από το ενημερωμένο δίκτυο των κοινωνικών υπηρεσιών ενημερώνουν τους πολίτες για τη συγκέντρωση παραγγελιών. Αυτοί θα προμηθεύονται τα προϊόντα σε ημέρα που θα ορίζει ο δήμος απευθείας από τους παραγωγούς στην ποσότητα που επέλεξαν.
Ήδη εξασφαλίσθηκε η προμήθεια πατάτας από το Κ. Νευροκόπι Δράμας και ρύζι από τη Χαλάστρα, όλα σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές, αύριο φθάνει δείγμα ελαιολάδου από τη Λακωνία, ενώ συνεχίζονται οι επαφές με παραγωγούς και για τα άλλα προϊόντα, με το δήμο να δίνει έμφαση στον έλεγχο ποιότητάς τους ώστε να αποφευχθεί κάθε ενδεχόμενο νοθείας ή αλλοίωσης. Εκτιμάται πως η πρώτη διάθεση των προϊόντων θα γίνει το αμέσως επόμενο διάστημα, με τις υπηρεσίες του δή μου να βρίσκονται σε έντονη κινητικότητα για την οργάνωση της υποδοχής και διάθεσής τους
«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση ξέρει και μπορεί να αναπτύξει αυτό το ρόλο καλύτερα από κάθε άλλο φορέα, με αξιοπιστία και διαφάνεια», δηλώνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών κ. Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος παρουσίασε την πρωτοβουλία αυτή στη τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα