ΣOK: Ανορεξική μητέρα ζυγίζει λιγότερο από την κόρη της

11:41 12/11/2011 - Πηγή: 24wro

Βλέποντάς τες δίπλα-δίπλα, με το ίδιο φόρεμα…
(ίδιου μεγέθους!), μοιάζουν με αδελφές. Πρόκειται όμως για μια 26χρονη μητέρα, που πάσχει από χρόνια ανορεξία, και την 7χρονη κόρη της…

Η νεαρή μητέρα Ρεμπέκα Τζόουνς κρατιέται στη ζωή μόνο με σούπες, τοστ και ενεργειακά ποτά, ενώ οι γιατροί την έχουν προειδοποιήσει ότι η έλλειψη θρεπτικών συστατικών μπορεί να την οδηγήσει στο θάνατο.
Η ίδια, αντίθετα, ενθαρρύνει την κόρη της Μέζι να τρώει σοκολάτες, τσιπς, πίτσες και άλλα ανθυγιεινά φαγητά.
“Το να φοράω το
ίδιο μέγεθος ρούχων με την Μέζι με κάνει υπερήφανη. Είναι λάθος, αλλά με κάνει να νιώθω καλά. Δεν νομίζω ότι είμαι λεπτή, πάντα θεωρώ ότι είμαι μεγαλόσωμη” λέει η ασθενής μητέρα.
Οι διατροφικές αναταραχές ξεκίνησαν με το διαζύγιο των γονιών της, οι οποίοι χώρισαν όταν η Τζόουνς ήταν 11 ετών. Προκειμένου να αντιμετωπίσει τη θλίψη της, άρχισε να τρώει υπερβολικά, με αποτέλεσμα να αποκτήσει παραπανίσια κιλά.
Λόγω του βάρους της, οι συμμαθητές της στο σχολείο την πείραζαν και έχασε την αυτοπεποίθησή της.
Όπως διηγείται η ίδια, σε ηλικία 13 ετών, “σταμάτησε να τρώει”, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί σε μεγάλη και απότομη απώλεια βάρους, που όμως δεν ανησύχησε κανέναν. Αντίθετα, η οικογένειά της και οι συγγενείς άρχισαν να την επαινούν.
“Η μητέρα μου απλώς πίστεψε ότι ξεπέρασα την παιδική παχυσαρκία. Ήμουν ευτυχισμένη” λέει η Τζόοουνς.
Σε δύο χρόνια όμως το βάρος της μειώθηκε κάτω από το κανονικό, κάτι που προκάλεσε διακοπή της έμμηνου ρύσης. “Συχνά ήμουν τόσο αδύναμη, που δεν μπορούσα να σηκωθώ από το κρεβάτι” λέει.
Σε ηλικία 19 ετών, ενώ σπούδαζε στο πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, η Τζόουνς γνώρισε τον πατέρα της Μέζι. Η ίδια πίστευε ότι η ανορεξία της είχε επηρεάσει αρνητικά τη γονιμότητά της και γι’ αυτό δεν αντιλήφθηκε ότι ήταν έγκυος παρά μόνο στην 26η εβδομάδα κύησης…
“Δεν είχα ιδέα. Ήμουν ακόμη πολύ αδύνατη, δεν είχα πάρει κιλά και η κοιλιά μου δεν είχε φουσκώσει” δήλωσε στο περιοδικό Closer.
Οι γιατροί προσπάθησαν να την πείσουν να τρώει κοτόπουλο για πρωτεΐνες και να λαμβάνει βιταμίνες, ωστόσο το στομάχι της αρνιόταν. “Το στομάχι μου είχε συνηθίσει να δέχεται μικροσκοπικές ποσότητες φαγητού και εάν έτρωγα λίγο παραπάνω ένιωθα άρρωστη” λέει.
Παρά την ανορεξία της μητέρας της, η Μέζι γεννήθηκε υγιής, αλλά μικρόσωμη. Η μητέρα της δεν είχε γάλα για να την ταΐσει.
Μετά το χωρισμό της με τον σύντροφό της, η Τζόουνς έκανε δίαιτα και έχασε και άλλα κιλά, με αποτέλεσμα να έχει φτάσει στο σημείο να ανταλλάσσει ρούχα με την 7χρονη κόρη της.
Η Μέζι γνωρίζει το πρόβλημα της μητέρας της και ανησυχεί. Εξέταση που έκανε πρόσφατα έδειξε ότι πάσχει από υποκαλιαιμία, δηλαδή εξασθένηση των μυών.
“Τρέμω ότι μπορεί να μην προλάβω να δω την Μέζι να μεγαλώνει” εξομολογείται η 26χρονη Τζόουνς.


Keywords
Τυχαία Θέματα