Πως να φτιάξετε μόνες σας την τέλεια φούστα!

19:17 10/1/2012 - Πηγή: 24wro
Επειδή η κρίση έχει χτυπήσει τις πόρτες όλων... μας, σας προτείνω να ράψετε μόνες σας τα ρούχα σας και πραγματικά θα εκπλαγείτε πόσο δημιουργικές μπορείτε να γίνετε.
Βάλτε την φαντασία σας να δουλέψει και θα κάνετε θαύματα. Εμπρός κορίτσια τώρα είναι η ώρα. Έτσι ξεκίνησα και εγώ πριν 2-3 μήνες, όταν απολύθηκα από την δουλειά μου και αυτή η δημιουργική απασχόληση εκτός του ότι μου εξοικονομεί χρήματα (μιά φούστα μπορεί να κοστίσει μόλις 3-4 ευρώ και 4-5 ώρες από τον χρόνο μας) λειτουργεί και ως ψυχοθεραπεία για την κρίση.

Αφού έχουμε σχεδιάσει το πατρόν το κόβουμε...
Πριν κόψουμε
θα πρέπει να έχουμε πλύνει και σιδερώσει το ύφασμα μας. Για την φούστα θα χρειαστούμε περίπου 1,20 μ διπλόφαρδο ύφασμα της επιλογής μας. 1 φερμουάρ περίπου 18 εκ 1 κουμπί και πιθανώς φόδρα.

Διπλώνουμε το ύφασμα καλή με καλή πλευρά. Προσοχή η ούγια του υφάσματος πρέπει να είναι αριστερά και η τσάκιση δεξιά. Τοποθετούμε το πατρόν μας όπως είναι το σχ 6. Το εμπρός πρέπει να είναι δεξιά, ακριβώς πάνω στην τσάκιση και το πίσω αριστερά δίπλα στην ούγια. Αφήνουμε 1 εκ στο επάνω μέρος της μέσης, περιθώρια ραφής 3 εκ στα πλαϊνά και κάτω στο στρίφωμα 5 εκ. Σιγουρεύουμε το πατρόν μας πάνω στο ύφασμα με καρφίτσες. Με ησυχία και ηρεμία επανελέγχουμε ότι το πατρόν είναι σωστά τοποθετημένο. Είναι πολύ σημαντικό να κοπεί σωστά το ύφασμα για να μπορεί να συρραφτεί και σωστά. Πάρτε τον χρόνο σας και το ψαλίδι σας. Κόψτε.

Πριν αφαιρέσουμε το πατρόν μας από το ύφασμα σχεδιάζουμε την περίμετρο του πατρόν πάνω στο ύφασμα με σαπουνάκι ή μαρκαδόρο μαρκαρίσματος, τα πενσάκια και τα σημεία Α-Θ, Ε-Κ και Γ-Λ για το πίσω και Ρ-Β, Ο-Ζ και Π-Δ για το εμπρός.

Αφαιρούμε το πατρόν μας και ανοίγουμε το εμπρός που αφού το έχουμε κόψει στην τσάκιση είναι ένα κομμάτι και το πίσω είναι 2 κομμάτια.
Τρυπώνουμε τα πενσάκια σε όλα τα κομμάτια. Τρυπώνουμε τα πίσω κομμάτια από το Ε εώς το Γ. Το Α-Ε το αφήνουμε ατρύπωτο γιατί εκεί θα τοποθετήσουμε το φερμουάρ. Τοποθετούμε το φερμουάρ καλή με καλή πλευρά πάνω στην φούστα, στερεώνουμε το με καρφίτσες και τρυπώνουμε ξεκινώντας από την αριστερή πλευρά, επαναλαμβάνουμε το ίδιο στην δεξιά πλευρά σκεπάζοντας τα δοντάκια 1 εκ.
Τοποθετούμε τα πίσω κομμάτια στο εμπρός καλή με καλή. Τρυπώνουμε τις πλαϊνές ραφές Θ-Κ-Λ με Ρ-Ο-Π. Προσέχουμε τα σημάδια να συμπίπτουν το Θ με το Ρ το Κ με το Ο και το Λ με το Π.

Η φούστα μας είναι σχεδόν έτοιμη. Μπορούμε τώρα να κάνουμε την πρόβα μας και αν είμαστε ικανοποιημένες, προχωράμε στο γάζωμα.

Ξεκινάμε το γάζωμα από το φερμουάρ. Γαζώστε ξεκινώντας από την αριστερή μεριά και ανοίγοντας το φερμουάρ όπου βρίσκεται δυσκολία στο γάζωμα.
Συνεχίζουμε με την πίσω κεντρική ραφή, πάνω στο τρύπωμα και τις πλαϊνές ραφές. Καρικώνουμε και σιδερώνουμε τις ραφές μας για να ανοίξουν και να μην δείχνουν άσχημα.
Αν το ύφασμα που διαλέξαμε χρειάζεται φόδρα την κόβουμε με το πατρόν που φτιάξαμε για την φούστα μας μόνο που θα πρέπει
Keywords
Αναζητήσεις
πως θα ράψω μαύρη φόδρα, φοδρα σε φουστα
Τυχαία Θέματα