ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ με πολιτικά στελέχη στη νέα κυβέρνηση

11:43 7/11/2012 - Πηγή: 24wro
Ανασχηματισμός ευρωπαϊκής προοπτικής θα ακολουθήσει την ψήφιση των μέτρων και του προϋπολογισμού, καθώς η υλοποίηση των ...
διατάξεων που θα ψηφιστούν σήμερα, αποτελούν μια από τις βασικές προτεραιότητες της ... κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά για το επόμενο διάστημα.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, έχει αποφασίσει τη συμμετοχή
του ΠΑΣΟΚ με πολιτικά στελέχη στη νέα κυβέρνηση που θα συγκροτηθεί, προφανώς σε μια κίνηση «άμυνας» απέναντι και στις εξελίξεις στο εσωτερικό του κόμματός του.

Υπενθυμίζεται πως ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αμέσως μετά τις εκλογές, ήρθε σε κόντρα με τον Ανδρέα Λοβέρδο, τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και άλλα κορυφαία στελέχη του κόμματός του, ακριβώς επειδή θεώρησε ότι με την άρνηση του κυβερνητισμού θα βγάλει γρηγορότερα το ΠΑΣΟΚ από την κρίση, εκτίμηση που διαψεύστηκε από τα όσα ακολούθησαν.

Υπενθυμίζεται, επίσης, πως η «Αριστερή Πρωτοβουλία» και άλλα στελέχη έχουν απειλήσει και με αποχώρηση από το ΠΑΣΟΚ, αν αυτό δεν αποχωρήσει από την κυβέρνηση. Ο Ευ. Βενιζέλος, πάντως, δεν έχει αποφασίσει (ή δεν έχει αφήσει να διαρρεύσει) αν θα συμμετάσχει ο ίδιος στην κυβέρνηση, ενδεχόμενο που στην παρούσα στιγμή δεν φαντάζει ικανό.

Με πολιτικά στελέχη, επίσης, σύμφωνα με τις πληροφορίες , θα συμμετάσχει στην κυβέρνηση και η Δημοκρατική Αριστερά, από τη στιγμή που ο Αντ. Σαμαράς δέχεται τη συμμετοχή της παρά το «παρών» στο πολυνομοσχέδιο και ο Ευ. Βενιζέλος απέσυρε το «βέτο» που είχε θέσει να μη συμβεί κάτι τέτοιο.

Από το εσωτερικό της ΝΔ ο πρωθυπουργός θα προωθήσει στελέχη που «δεν κρύβονται» και που δεν θα φοβηθούν το πολιτικό κόστος στην αποτελεσματική προώθηση των μέτρων. Ενδιαφέρον εμφανίζει, επίσης, αν θα γίνουν ανοίγματα σε στελέχη που θα έχουν ψηφίσει τα μέτρα και που θα αποχωρήσουν από τα κόμματά τους, όπως π.χ. ο Ανδρέας Λοβέρδος…

Όσον αφορά στο χρόνο του ανασχηματισμού; Αμέσως μετά την απόφαση για την εκταμίευση της δόσης.

nonews-news.blogspot.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα