Παράταση στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας συζητά το Υπ.Οικ

07:01 28/12/2011 - Πηγή: 24wro

Παράταση δέκα ημερών στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας θα ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών μετά το...

συνωστισμό που παρατηρείται σε τράπεζες και εφορίες, αλλά και εξαιτίας του γεγονότος ότι για πολλούς ιδιοκτήτες ΙΧ είναι αναγκαίος ο μισθός του Ιανουαρίου για να είναι σε θέση να πληρώσουν.

Σε προσπάθεια δε αποφυγής της απεργίας
που ανακοίνωσαν οι εφοριακοί (29 και 30/12) και αναμένεται να προκαλέσει νέα προβλήματα στα κρατικά ταμεία, ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος θα συναντηθεί εκτάκτως με τους εκπροσώπους τους σήμερα Τετάρτη.

Σε ό,τι αφορά την παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, όπως αναφέρει «το Βήμα» θα ισχύσει και για την πληρωμή των τελών μέσω τραπεζών ή ΕΛΤΑ.

Επίσης θα ισχύσει και για όσους ιδιοκτήτες οχημάτων επιθυμούν να καταθέσουν τις πινακίδες και την άδεια κυκλοφορίας στην αρμόδια ΔΟΥ. Θα τους δοθεί δηλαδή η δυνατότητα να το πράξουν έως τις 10/1/2012.

Αξίζει να σημειωθεί αν η κατάθεση πινακίδων από ιδιοκτήτες ΙΧ, συνεχιστεί με αυτούς τους ρυθμούς η αύξηση των τελών κυκλοφορίας θα γυρίσει μπούμερανγκ για το Δημόσιο και τα κρατικά έσοδα.

Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για τριπλασιασμό σε σχέση με πέρυσι του αριθμού των ιδιοκτητών ΙΧ που θα καταθέσουν πινακίδες. και μέρος από αυτά που είχε εισπράξει πέρυσι.
Keywords
Τυχαία Θέματα