Οργάνωσαν την ληστεία από την φυλακή

23:40 1/11/2011 - Πηγή: 24wro
Εξιχνιάστηκε χθες, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς η ένοπλη ληστεία, που διαπράχθηκε... στις 11-2-2011 στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος, στην Παραλία Διστόμου Βοιωτίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του lamiastar.gr από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες είναι συνολικά επτά άτομα, από τους οποία τα πέντε είναι ημεδαποί, τέσσερις άνδρες 32,30,28 και 34 ετών αντίστοιχα και μια γυναίκα 27 ετών, καθώς και
δυο ακόμα άγνωστα άτομα. Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστεία και διακεκριμένες κλοπές

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, στη ληστεία, από την οποία είχαν αποκομίσει συνολικά 267.000 χιλιάδες περίπου ευρώ, συμμετείχαν τα πέντε από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Ένα από τα άτομα, που συμμετείχε στη διάπραξη της ληστείας ο 28χρονος συνελήφθη την 17-03-2011 στην Αθήνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών και κρατείται ήδη σε σωφρονιστικό κατάστημα κράτησης, κατόπιν ενταλμάτων σύλληψης για άλλες ληστείες, που είχε διαπράξει με την ίδια εγκληματική οργάνωση.

Επίσης, όπως προέκυψε, τη ληστεία σχεδίασαν και οργάνωσαν δυο από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ο 32χρονος και ο 30χρονος, που δεν συμμετείχαν στη διάπραξη της ληστείας, καθώς και αυτοί κρατούντο ήδη σε σωφρονιστικά καταστήματα κράτησης.

Ειδικότερα είχαν συλληφθεί την 08-12-2010, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, κλοπές τροχοφόρων, κατοχή ναρκωτικών και πλαστογραφία. Σε βάρος του 30χρονου εκκρεμούσαν επιπλέον πλήθος ενταλμάτων και καταδιωκτικών εγγράφων για ληστείες, διακεκριμένες κλοπές, απόπειρα ανθρωποκτονίας, απόπειρα ληστείας, παράβαση νομοθεσίας περί όπλων και εκρηκτικών και άλλων αδικημάτων.

Επιπλέον για την προπαρασκευή της ληστείας και την διαφυγή τους, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης διέπραξαν τις ακόλουθες κλοπές και ληστείες :

• Την 17-01-2011 αφαίρεσαν ένα Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο από εταιρεία πώλησης αυτοκινήτων στην περιοχή της Αττικής, το οποίο χρησιμοποίησαν για τη διαφυγή τους και το εγκατέλειψαν στην περιοχή της λίμνης Υλίκης, αφού προηγήθηκε καταδίωξη τους , από ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας.

• Την 08-02-2011 αφαίρεσαν ένα Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο από το Μοσχάτο Αττικής, το οποίο χρησιμοποίησαν για να προσεγγίσουν το υποκατάστημα της Εθνικής Τραπέζης και το εγκατέλειψαν, λόγω μηχανικής βλάβης, αμέσως μετά τη ληστεία. Στη συνέχεια με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν ένα Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, που οδηγούσε 33χρονη ημεδαπή, η οποία διερχόταν τυχαία από το σημείο της ληστείας και το χρησιμοποίησαν για τη διαφυγή τους.

Ερευνάται η συμμετοχή των δραστών στην τέλεση και άλλων αξιόποινων πράξεων, ενώ ενεργούνται αναζητήσεις για τον εντοπισμό των υπολοίπων τεσσάρων, που διαφεύγουν της σύλληψης.

Η σχηματισθείσα δικογραφία απεστάλη στον κ. Εισαγγελέ
Keywords
Τυχαία Θέματα