Ολάντ: Στοχεύει στη μείωση της ανεργίας μέχρι το τέλος του 2013

21:47 27/12/2012 - Πηγή: 24wro
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη διεθνή αγορά Rungis, κοντά...
στο Παρίσι, ο Φρανσουά Ολάντ τόνισε ότι προτεραιότητά του είναι... το θέμα της απασχόλησης.

Στις 4.35 π.μ., ο Γάλλος πρόεδρος έφτασε στην αγορά, συνοδευόμενος από τον Αναπληρωτή Υπουργό τροφίμων, Γουίλιαμ Γκαρό, και τον Υπουργό Προστασίας των Καταναλωτών, Μπενουά Αμόν, τους οποίους υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της Rungis, Στεφάν Λαγιανί.

Ο Φρανσουά Ολάντ, συνομιλώντας με τους εμπόρους και εξηγώντας τους λόγους της επίσκεψής του, τόνισε ότι δίνει πτοτεραιότητα στο θέμα της απασχόλησης
και έχει θέσει στόχο τη μείωση του ποσοστού ανεργίας.

“Όφειλα, αυτή την εορταστική περίοδο να πω στους Γάλλους ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι για την εργασία και την μάχη ενάντια στην ανεργία”,είπε και συνέχισε: “Στο τέλος του 2013, θα πρέπει να έχουμε αναστρέψει την καμπύλη της ανεργίας. Ήρθα εν μέσω της εορταστικής περιόδου για να πω στους Γάλλους ότι θα πρέπει όλοι να είμαστε στο “κατάστρωμα” για να εργαστούμε και να καταπολεμήσουμε την ανεργία”.

“Είστε κι εσείς στο... κατάστρωμα;”. Και απάντησε: "Το έτος έχει 365 ημέρες, έτσι εκείνοι που έχουν την ευθύνη να οδηγούν τη χώρα πρέπει να είναι παρόντες 365 ημέρες. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει δικαίωμα για διακοπές και να φύγει, αλλά ο πρόεδρος θα πρέπει να είναι εκεί για να καταλάβουν οι Γάλλοι ότι η χώρα έχει ηγέτη".

Ερωτηθείς αν επιθυμεί να αποτίσει φόρο τιμής «στην Γαλλία που ξυπνά νωρίς», όπως είχε κάνει ο προκάτοχός του Νικολά Σαρκοζί στον ίδιο χώρο, το 2007, ο Ολάντ απάντησε: «Η Γαλλία μπορεί να ξυπνά νωρίς, μπορεί να ξυπνά αργά, εξαρτάται από τους ρυθμούς εργασίας, αλλά έχουμε μια Γαλλία που θέλει να εργαστεί και εμένα, ο στόχος μου είναι να κάνω την ανεργία που αυξάνεται σχεδόν δυο χρόνια συνεχόμενα, να υποχωρήσει».

Η αγορά που επισκέφθηκε ο Ολάντ είναι η μεγαλύτερη αγορά φρέσκων προϊόντων στον κόσμο. Φιλοξενεί σχεδόν 1.000 χονδρέμπορους και ο κύκλος εργασιών ανέρχεται στα 8 εκατομμύρια ευρώ.
Keywords
Τυχαία Θέματα