Οι χειροπέδες και άλλα κόλπα του Χουντίνι σε τιμή ευκαιρίας

07:00 5/12/2013 - Πηγή: 24wro


Οι χειροπέδες και άλλα κόλπα, που ανήκουν σε έναν από τους πιο διάσημους μάγους του κόσμου, τον Χάρι Χουντίνι, διατίθενται προς πώληση ανάμεσα σε...

260 άλλα κομμάτια, μεταξύ των οποίων ταχυδακτυλουργικά βιβλία, γκραβούρες, αναμνηστικά, διακοσμητικά αντικείμενα και συσκευές του πρωτοπόρου θαυματοποιού.

Η δημοπρασία γίνεται από την Dreweatts & Bloomsbury Auctions Bibliophile την επόμενη Πέμπτη, στις 12 Δεκεμβρίου και όποιος πιστός…ας προσέλθει.
Ο Ουγγρο-αμερικανός πρωτοπόρος στην τέχνη της… διαφυγής, Χάρι Χουντίνι, είχε καταφέρει
να εισέλθει στον κόσμο του θεάματος με κόλπα που έκοβαν την ανάσα. Συσκευές από κινέζικα βασανιστήρια, αλυσοδεμένος κάτω από το νερό, υποβρύχιοι απεγκλωβισμοί σε συγκλονιστικούς χρόνους, έχτισαν το μύθο του Μεγάλου Χουντίνι.
Τα αντικείμενα της δημοπρασίας διατίθενται πλέον προς πώληση από τον έτερο μάγο Billy McComb, ο οποίος συνοδεύει τα υπάρχοντα του Χουντίνι και από δακτυλογραφημένη επιστολή, που εξηγεί πώς όλα αυτά έφτασαν στα χέρια του.
Η γυναίκα- κλειδί, η χήρα του αδελφού του Χουντίνι, Theo Hardeen, πούλησε στον McComb την τότε σκουριασμένη συλλογή. Πιο γνωστός ως «Dash», ο αδελφός του Χουντίνι, Theo, ήταν συνεργάτης του στη σκηνή μέχρι που αντικαταστάθηκε τη δεκαετία του 1890 από τη σύζυγο του σπουδαίου μάγου, Wilhelmina Beatrice "Bess" Rahner.
Ο McComb διορθώνοντας τις διάσημες χειροπέδες ανακάλυψε μάλιστα ότι ο Χουντίνι τις είχε τροποποιήσει. Τώρα, αυτές οι χειροπέδες μαζί με το εν λόγω γράμμα, υπολογίζονται ότι θα πουληθούν έναντι 2-3.000 δολαρίων.
Η δημοπρασία θα διεξαχθεί στην αίθουσα πωλήσεων Godalming στο Surrey της Μεγάλης Βρετανίας την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου αλλά η προβολή των εκθεμάτων (τα οποία, όσοι ενδιαφέρεστε μπορείτε να δείτε στο www.dnfa.com ) θα ξεκινήσει από την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου.

clickatlife.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα