Οι 10 πλουσιότερες γυναίκες στον κόσμο

20:00 4/8/2013 - Πηγή: 24wro
Η περιουσία των 20 πλουσιότερων γυναικών στον κόσμο, ξεπερνά αθροιστικά τα 232 δισ. δολάρια!
Εντυπωσιακό είναι ότι μόνο μία από αυτές είναι αυτοδημιούργητη καθώς όλες οι υπόλοιπες χρωστούν την περιουσία τους στα… ισχυρά «γονίδια» τους μιας και πρόκειται για κληρονόμους γνωστών οικογενειών.

Το όνομα της μοναδικής αυτοδημιούργητης, είναι Γιου Γιατζούν.

Είναι Κινέζα πρώην δημοσιογράφος και σήμερα πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος ενός κατασκευαστικού ομίλου με έδρα το Χονγκ Κονγκ.


Ακολουθεί η λίστα των 10 πλουσιότερων γυναικών στον κόσμο για το 2011, σύμφωνα με το περιοδικό «Forbes»:

10. Τζακλίν Μαρς

Οι γνωστές σοκολάτες Mars και Snickers είναι προϊόντα της εταιρίας ζαχαρωτών που ίδρυσε ο παππούς της και στη συνέχεια διεύθυνε ο πατέρας της. Το όνομα της οικογενειακής επιχείρησης που ταυτίζεται με το επώνυμο της Τζακλίν είναι Μαρς. Η περιουσία της εκτιμάται στα 10 δισ. δολάρια.

9. Αμπιγκέιλ Τζόνσον

Η εταιρία αμοιβαίων κεφαλαίων που ίδρυσε ο παππούς της και σήμερα διοικείται από την ίδια και τον πατέρα της, της χάρισε περιουσία που υπολογίζεται στα 11,3 δισ. δολάρια, αν και είναι άγνωστο πόσες μετοχές της επιχείρησης της ανήκουν.

8. Σαβίτρι Τζιντάλ

Μετά το θάνατο του συζύγου της και μεγιστάνα του ατσαλιού και της ηλεκτρικής ενέργειας, η 61χρονη Ινδή Σαβίτρι Τζιντάλ έχει περιουσία που φτάνει τα 13,2 δισ. δολάρια.

7.Αν Κοξ-Τσέιμπερς

Κόρη του ιδρυτή της Cox Enterprises, έχει περιουσία που αγγίζει τα 13,4 δισ. δολάρια. Σήμερα στην εταιρία που ίδρυσε ο πατέρας της, ανήκουν 17 εφημερίδες, 15 τηλεοπτικοί σταθμοί και 86 ραδιοφωνικοί!

6.Μπιργκίτ Ράουσινγκ

Μια λαμπρή επιχειρηματική ιδέα του πατέρα του συζύγου της, ήταν αρκετή για να τις εξασφαλίσει μια άνετη διαβίωση αλλά και την έκτη θέση στη λίστα με τις πλουσιότερες γυναίκες του κόσμου, με περιουσία που φτάνει τα 14 δισ. δολάρια! Η εταιρία συσκευασιών T etra Laval, που διαχειριζόταν ο σύζυγος της μέχρι το θάνατο του έφερε επανάσταση στη συσκευασία υγρών προϊόντων όπως το γάλα και οι χυμοί.

5.Σούζαν Κλάτεν

Η 48χρονη κληρονόμος της αυτοκινητοβιομηχανίας BMW αλλά και της εταιρίας φαρμάκων Altana, έχει περιουσία που εκτιμάται στα 14,6 δισ. δολάρια!

4.Άιρις Φοντμπόνα

Την περιουσία της, ύψους 19,2 δισ. δολάρια, την οφείλει στο σύζυγο της Αντρόνικο Λούκσικ ο οποίος πέθανε το 2005. Ορυχεία χαλκού, βιομηχανίες και ξενοδοχειακές μονάδες ήταν μόνο μερικές από τις επικερδείς δραστηριότητες του συζύγου της.

3. Άλις Γουόλτον

Η περιουσία της αγγίζει τα 21,2 δισ. δολάρια και οφείλεται στην αλυσίδα πολυκαταστημάτων Wal Mart μιας και ο πατέρας της υπήρξε ιδρυτής της.

2.Λίλιαν Μπετανκούρ

Πρόκειται για τη πλουσιότερη γυναίκα της Γαλλίας, και είναι η κληρονόμος της αυτοκρατορίας της L’ Oreal, με περιουσία της τάξης των 23,5 δισ. δολάρια. Απασχόλησε τα Μέσα με τις δικαστικές διαμάχες που είχε με την κόρη της, η οποία φοβόταν ότι ο πολυτελής τρόπος διαβίωσης της μητέρας της και τα δώρα που προσέφερε θα μείωναν την περιουσία που περιμένει να κληρονομήσει.

1.Κρίστι Γουόλτον

Με περιουσία που εκτιμάται συνολικά στα 26,5 δισ. δολάρια, η 56χρονη καταλαμβάνει την πρώτη θέση της σχετικής λίστας για δεύτερη συνεχή χρονιά. Τον τίτλο κέρδισε μετά το θάνατο του συζύγου της, Τζον Γουόλτον, αδελφό της Άλις Γουόλ, που βρίσκεται στην Τρίτη θέση της λίστας και στον οποίο άνηκε ένα μερίδιο της αλυσίδας πολυκαταστημάτων Wal Mart.
to-kounavi
Keywords
Τυχαία Θέματα