Ο Σιράκ αφήνει αιχμές για τον Σαρκοζί

19:50 9/6/2011 - Πηγή: 24wro
Σκληρή κριτική και αιχμηρούς χαρακτηρισμούς αφήνει ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Ζακ Σιράκ, εναντίον ...του διαδόχου του και νυν προέδρου, Νικολά Σαρκοζί, στο δεύτερο μέρος των απομνημονευμάτων του που δημοσιεύεται την επόμενη εβδομάδα. Εν μέσω άτυπης προεκλογικής περιόδου στη Γαλλία, ο Σιράκ προκρίνει παράλληλα την υποψηφιότητα του Φρανσουά
Ολάντ, προερχόμενου από το αντίπαλο Σοσιαλιστικό κόμμα.

Ο Σαρκοζί είναι «ερειστικός, βιαστικός, με υπερβολική αυτοπεποίθηση και χωρίς τάση να αμφιβάλλει για τίποτα, κυρίως για τον εαυτό του» γράφει ο Ζακ Σιράκ. Αρκετοί Γάλλοι αναλυτές αναφέρουν πως ο Σιράκ παίρνει την εκδίκησή του εναντίον του Γάλλου προέδρου, επειδή και εκείνος δεν τον είχε στηρίξει στις προεδρικές εκλογές το 1995 και είχε αναφερθεί ειρωνικά στην αγάπη του για την Ιαπωνία και το αγώνισμα του Σούμο, κάτι το οποίο αναφέρεται και στο βιβλίο).

«Δεν μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα για την Γαλλία και δεν συμφωνούμε ούτε στα βασικά» γράφει ο ιδιαίτερα δημοφιλής Γάλλος πολιτικός. Ο Σιράκ ο οποίος πολέμησε στον πόλεμο της Αλγερίας, αναφέρεται υποτιμητικά και στην στρατιωτική θητεία του Σαρκοζί, αφού εκείνος προτίμησε να υπηρετήσει σε αεροπορική μονάδα στο Παρίσι, κάτι το οποίο του επέτρεπε παράλληλα να ασχολείται με την πολιτική του σταδιοδρομία και τις σπουδές του στη Νομική.

Σε αναφορά του στον Φρανσουά Ολάντ, πιθανό αντίπαλο του Σαρκοζί στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές, ο Σιράκ γραφεί πως πρόκειται για έναν «αληθινό πολιτικό άνδρα, ικανό να προσπεράσει τους πολιτικούς διαχωρισμούς και να ανοιχτεί σε όλους τους Γάλλους». Τέλος, σημειώνουμε ότι οι γαλλικές προεδρικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 22 Απριλίου το 2012.
Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2011, 16:06
Keywords
Τυχαία Θέματα