Ο πόλεμος της μπίρας για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2014...

22:07 20/1/2012 - Πηγή: 24wro
Σε τροχιά σύγκρουσης φαίνεται πως βρίσκεται η FIFA με την Βραζιλία...
τη χώρα δηλαδή που θα φιλοξενήσει τους τελικούς αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2014, για το εάν θα σερβίρεται αλκοόλ στα γήπεδα κατά τη διάρκεια των αγώνων.
Το ζήτημα προκύπτει από την απαγόρευση πώλησης αλκοόλ στα ποδοσφαιρικά γήπεδα της Βραζιλίας, που θεσπίστηκε δια νόμου το 2003 και η οποία έρχεται σε σύγκρουση με τους κυριότερους χορηγούς της FIFA για το τουρνουά, μεταξύ των...
οποίων και η αμερικανική εταιρεία
μπίρας Budweiser.
Από τη μία η FIFA προσπαθεί να πετύχει αλλαγή του σχετικού νόμου μέσω του Γενικού Γραμματέα της Ζερόμ Βάλκε και από την άλλη, μέλη του Κογκρέσου της Βραζιλίας αγωνίζονται να παραμείνει ο νόμος ως έχει γεγονός που περιπλέκει την ήδη τεταμένη κατάσταση.
Η FIFA εμφανίζεται από τη μεριά της αισιόδοξη για την κατάργηση της απαγόρευσης ενώ σε ανακοίνωσή της στο CNN αναφέρει «Η πώληση μπίρας στα γήπεδα αποτελεί μέρος της οπαδικής νοοτροπίας και θα συνεχίσει να είναι και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014». Στην ανακοίνωση συμπληρώνει « Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η πώληση αλκοόλ θα πρέπει να περιορίζεται μόνο στη μπίρα όπως έγινε σε όλα τα προηγούμενα Παγκόσμια Κύπελλα της FIFA».
Στο σημείο αυτό η FIFA επεσήμανε πως «οι απαιτήσεις μας δεν έχουν αλλάξει από το 2007 όταν ο Πρόεδρος Λούλα υπέγραψε τις εγγυήσεις της κυβέρνησης και είναι οι ίδιες τις οποίες ζητήσαμε και από οποιαδήποτε χώρα φιλοξένησε το Παγκόσμιο Κύπελλο στο παρελθόν».
Ο Βραζιλιάνος Υπουργός Αθλητισμού με τη σειρά του αφού επανέλαβε τη δήλωση της FIFA, είπε πως είναι σημαντικό για τη Βραζιλία το γεγονός ότι καλείται να φιλοξενήσει αυτή την αθλητική διοργάνωση και ότι εφόσον έχουν συμφωνήσει να καλύψουν όλες τις απαιτήσεις αυτό θα συμβεί, ακόμα και αν πάρει λίγο χρόνο παραπάνω. Όπως ανέφερε ο ίδιος «Ο στόχος μας ήταν να έχουμε εγκρίνει το νομοσχέδιο πριν το τέλος του περασμένου έτους, ωστόσο στα νομοθετικά ζητήματα δεν είμαστε τόσο μπροστά όσο είμαστε στα θέματα των γηπέδων».
Το ζήτημα της πώλησης ή όχι αλκοόλ δεν είναι , τέλος, το μόνο που δημιουργεί διαφωνίες ανάμεσα στη FIFA και τη Βραζιλία, καθώς αντιδράσεις υπάρχουν και για το θέμα των μειωμένων εισιτηρίων για ηλικιωμένους και φοιτητές. Η FIFA δεν έχει λάβει ακόμα τις διαβεβαιώσεις που ζητάει για την προστασία των εμπορικών σημάτων των χορηγών και η όλη κατάσταση μένει να δούμε πως θα εξελιχθεί.
Keywords
Τυχαία Θέματα