Ο αποτυχημένος πρόεδρος με το φέσι του 1.000.000

14:37 5/1/2012 - Πηγή: 24wro
Η είδηση της σύλληψής του για χρέη προς το Δημόσιο ύψους...
ενός εκατ. ευρώ κάθε άλλο παρά έκπληξη προκάλεσε στους Βορειοελλαδίτες, που γνωρίζουν την ιστορία του πιο αποτυχημένου προέδρου ελληνικής ΠΑΕ.

Ο Γιάννης Γούμενος γεννήθηκε το 1961 στη Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας. Αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας, ξεκίνησε από πολύ χαμηλά για να εξελιχθεί, χωρίς όμως να φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη. Υπήρξε στέλεχος και στη συνέχεια υποδιευθυντής στην Ασπίς Πρόνοια, όπου δημιούργησε τη φήμη του καλού πωλητή ασφαλιστικών προϊόντων. Ήταν δραστήριος, έξυπνος και πολύ φιλόδοξος.

Προτίμησε να
αφήσει τη σιγουριά του μισθού ενός υπαλλήλου και να ξεκινήσει κάτι δικό του. Το 1992 ίδρυσε πρακτορείο ασφαλιστικών υπηρεσιών στη Θεσσαλονίκη. Τότε άρχισε να ασχολείται και με το Χρηματιστήριο. Μαζί με τον Βασίλη Παγώνη στήνει την Βορειοελλαδική ΑΧΕΠΕΥ. Ο Παγώνης έβαζε τα χρήματα, ενώ ο Γούμενος με τις ικανότητές που είχε στις επενδύσεις ήταν ο ιθύνων νους.

Τη «χρυσή» περίοδο του Χρηματιστηρίου, όταν και ο τελευταίος Ελληνας ενημερωνόταν από τις οικονομικές εφημερίδες και τα sites για τις μονάδες του Dow Jones, ο Γούμενος, ως διευθύνων σύμβουλος της Βορειοελλαδικής, είχε καταφέρει να εξασφαλίσει μεγάλα κέρδη για την εταιρεία και τους πελάτες της.

Το ρευστό που απέκτησε εκείνη την περίοδο θέλησε να το επενδύσει σε επιχειρηματικές δραστηριότητες στη συμπρωτεύουσα και γι’ αυτό έβαλε χρήματα στον εκδοτικό όμιλο Παρατηρητής, ιδιοκτησίας Πέτρου Παπασαραντόπουλου.

Το Νοέμβριο του 2003 στο μυαλό του Γούμενου του μπαίνει η ιδέα να ασχοληθεί με τον ΠΑΟΚ.

Ωστόσο στις 17 Οκτωβρίου του 2003, λίγο προτού πάρει τις μετοχές του Δικέφαλου Αετού της, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Κοζάνης του επέβαλε φυλάκιση τριών ετών με τριετή αναστολή επειδή κατηγορήθηκε για απάτη εις βάρος επενδυτών μέσω της χρηματιστηριακής εταιρείας που είχε.

Λόγω της πρωτόδικης αυτής καταδίκης η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν του επιτρέπει να γίνει πρόεδρος της ΠΑΕ, κάτι που κατάφερε τον Ιούνιο του 2004, όταν αθωώθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κοζάνης.
Λίγο καιρό αργότερα έρχεται η πτώχευση του εκδοτικού οίκου Παρατηρητής, όπου οι Γούμενος και Παγώνης ήταν εγγυητές στις τράπεζες.

Το 2006 τελειώνει άδοξα και η ιστορία με τον ΠΑΟΚ, τον οποίο φόρτωσε με χρέη ύψους 32 εκατ. ευρώ. Από τότε οι οπαδοί τον κυνηγούσαν τον απειλούσαν, ενώ του είχαν επιτεθεί στο σπίτι του στο Πολύκαστρο. Για τις μετακινήσεις του ο Γούμενος κυκλοφορούσε με σωματοφύλακες ενώ παραιτήθηκε από πρόεδρος της ΠΑΕ λίγο καιρό αφότου επέστρεψε ο Θοδωρής Ζαγοράκης.
Keywords
Τυχαία Θέματα
1 000 000,