Νέα παιχνίδια από τον Ερντογάν

09:40 4/2/2013 - Πηγή: 24wro
Με μια νέα απαράδεκτη παρέμβασή του ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν...
υιοθετεί δημοσιεύματα που επιχειρούν να εμπλέξουν την Ελλάδα με την έκρηξη στην αμερικανική πρεσβεία στην Αγκυρα και επιβαρύνει περισσότερο το κλίμα, δηλώνοντας μάλιστα ότι συζήτησε το θέμα με τον Ελληνα
πρωθυπουργό Α. Σαμαρά.

Ο κ. Ερντογάν σε συνέντευξη Τύπου χθες λίγο πριν αναχωρήσει για την Πράγα, όταν ρωτήθηκε για τις πρωτοβουλίες που λαμβάνει σχετικά με τις πληροφορίες ότι ο βομβιστής αυτοκτονίας είχε περάσει από την Ελλάδα όπου, σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, λειτουργεί «στρατόπεδο εκπαίδευσης στο Λαύριο», απάντησε ότι «έθεσε το θέμα στον Α. Σαμαρά στη συνάντηση που είχαν στο Κατάρ και το θέμα θα τους απασχολήσει και πάλι όταν βρεθούν ξανά στην Αγκυρα στη συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας» (στις 5 Μαρτίου).

Η Αθήνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών διέψευσε κατηγορηματικά ότι τέθηκε τέτοιο ζήτημα στη συνάντηση των δυο πρωθυπουργών στο Κατάρ επισημαίνοντας ότι, εάν είχε συμβεί, τότε ο «Ελληνας πρωθυπουργός θα είχε δώσει τη δέουσα απάντηση» και προειδοποιεί ότι οι «ισχυρισμοί αυτοί δηλητηριάζουν την κοινή γνώμη και υπονομεύουν τις σχέσεις των δύο χωρών»...

Στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ διαψεύδονται επίσης με τρόπο κατηγορηματικό οι ισχυρισμοί «που τον τελευταίο καιρό, κατά τρόπο ατεκμηρίωτο, αυθαίρετο και ύποπτο επανεμφανίζονται σε κάποιες τουρκικές εφημερίδες» και επισημαίνεται ότι στην «Ελλάδα δεν υπήρχαν και δεν υπάρχουν στρατόπεδα τρομοκρατών ούτε κέντρα εκπαίδευσής τους. Η Ελλάδα έχει υπάρξει θύμα της τρομοκρατίας και έχει ταχθεί στην πρώτη γραμμή του διεθνούς αγώνα κατά της τρομοκρατίας».

Ο βομβιστής
Ο βομβιστής αυτοκτονίας που συνδέεται με την παράνομη ακροαριστερή οργάνωση DHKP/C φέρεται να έχει ξεκινήσει από τη Γερμανία, που παρέμενε με πλαστό διαβατήριο, και να πέρασε στην Τουρκία λίγες ήμερες πριν από την επίθεση με βάρκα από την Ελλάδα.

Το τελευταίο διάστημα επανέρχονται με ιδιαίτερη επιμονή τα (κατευθυνόμενα από τις Αρχές) δημοσιεύματα που κατηγορούν τη χώρα μας ότι επιτρέπει τη λειτουργία του DHKP/C και διευκολύνει την εκπαίδευση τρομοκρατών στο «στρατόπεδο του Λαυρίου, πριν τους δοθεί η εντολή να εκτελέσουν επιθέσεις στην Τουρκία».

Δημοσίευμα μάλιστα του Δεκεμβρίου στην εφημερίδα BUGUN, που έσπευσε να αναδημοσιεύσει η Zaman/Cihan (που έχει ιδιαίτερα καλές σχέσεις με την κυβέρνηση Ερντογάν), έκανε λόγο για... «συμφωνία του DHKP/C με τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες για να παρέχεται σε μέλη του εκπαίδευση στο στρατόπεδο του Λαυρίου».

Τα τουρκικά ΜΜΕ βεβαίως παραλείπουν να αναφέρουν ότι το Κέντρο Φιλοξενίας του Λαυρίου εποπτεύεται από τον ΟΗΕ και επανειλημμένα έχουν γίνει έρευνες που δεν έχουν αποδώσει φυσικά κανένα αποτέλεσμα.

Η επιχείρηση συκοφάντησης της Ελλάδας για σχέσεις αν όχι και υπόθαλψη της τρομοκρατίας που πλήττει την Τουρκία, στην οποία συμμετέχει πλέον και ο κ. Ερντογάν, προκαλούν προβληματισμό για τις διαθέσεις της τουρκικής πλευράς, η οποία εν όψει και της συνάντησης των δύο πρωθυπουργών στις 5 Μαρτίου προσπαθεί να φορτώσει την ατζέντα με ζητήματα όπως η Θράκη και η τρομοκρατία.
ethnos.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα