Νέα νίκη της Apple στην κόντρα με τη Samsung για την ταμπλέτα Galaxy

13:56 10/8/2011 - Πηγή: 24wro
Πόντους κέρδισε η αμερικανική Apple στη διαμάχη της με την κορεατική Samsung…
καθώς ένα γερμανικό δικαστήριο απαγόρευσε προσωρινά την πώληση στην Ευρωπαϊκή Ένωση (πλην της Ολλανδίας) του κορυφαίου υπολογιστή-ταμπλέτας Galaxy Tab 10.1 της δεύτερης. Η Apple κατηγορεί τη Samsung
ότι η σειρά «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων και ταμπλετών Galaxy έχει παραβιάσει μια σειρά από κατοχυρωμένες πατέντες των προϊόντων iPad και iPhone της αμερικανικής εταιρίας.


Τα Galaxy αποτελούν τον κύριο ανταγωνιστή στη διεθνή αγορά των συσκευών της Apple, γι’ αυτό η δικαστική απόφαση έχει μεγάλη σημασία, καθώς θίγει τη «ναυαρχίδα» μεταξύ των φορητών ηλεκτρονικών συσκευών της κορεατικής εταιρίας.


Σύμφωνα με το Reuters, η απόφαση του δικαστηρίου του Ντίσελντορφ έρχεται μόλις μια εβδομάδα μετά από ανάλογη απόφαση αυστραλιανού δικαστηρίου, που οδήγησε σε καθυστέρηση τη διάθεση του Galaxy στην αγορά της Αυστραλίας.


Η Samsung, από την πλευρά της, που είναι η μεγαλύτερη τεχνολογική εταιρία της Ασίας με βάση τα έσοδα, έχει απαντήσει με δικές της αγωγές στο νομικό «πόλεμο» που της έχει εξαπολύσει η Apple σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης. Σύμφωνα με αναλυτές της κορεατικής Shinyoung Securities, «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η (νέα) δικαστική απόφαση θα έχει αρνητική επίπτωση στη Samsung, οδηγώντας σε παροδική μείωση των πωλήσεων και σε αύξηση των δαπανών της λόγω της νομικής διαμάχης».


Η κορεατική εταιρία ανακοίνωσε ότι θα αμφισβητήσει νομικά την απόφαση του γερμανικού δικαστηρίου. «Θα πάρουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για να διασφαλίσουμε ότι οι καινοτόμες φορητές συσκευές επικοινωνιών της Samsung είναι διαθέσιμες στους καταναλωτές της Ευρώπης και του υπόλοιπου κόσμου», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.


Η Samsung είναι, μεταξύ άλλων, η μεγαλύτερη στον κόσμο εταιρία κατασκευής «τσιπ» μνήμης και τηλεοράσεων και η δεύτερη μεγαλύτερη παραγωγός κινητών τηλεφώνων (μετά τη Nokia). Είναι αξιοσημείωτο ότι, παρά τη δικαστική «κόντρα» τους, ο μεγαλύτερος πελάτης της κορεατικής εταιρίας είναι η…Apple, που αγοράζει «τσιπάκια» και άλλα ηλεκτρονικά εξαρτήματα για τις δικές της φορητές συσκευές.


Το νέο Galaxy Tab 10.1 κυκλοφόρησε πολύ πρόσφατα στην Ευρώπη και βρίσκεται στα αρχικά στάδια διάθεσής του. Το iPad παραμένει ο αδιαφιλονίκητος «ηγέτης» της αγοράς ταμπλετών διεθνώς, καθώς η Apple έχει πουλήσει περίπου 14 εκατ. συσκευές στο πρώτο εξάμηνο του 2011 έναντι περίπου 7,5 εκατ. του Galaxy Tab (των παλαιότερων μοντέλων της σειράς). Στην ίδια αγορά ανταγωνίζονται επίσης, μεταξύ άλλων, το PlayBook της RIM-Blackberry, το Xoom της Motorola, το TouchPad της Ηewlett Packard κ.ά.
Keywords
Τυχαία Θέματα