Με καλοκαιρία η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα

20:50 21/4/2011 - Πηγή: 24wro
Η ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα ευνοεί ...
την έξοδο των εκδρομέων για το Πάσχα. Σύμφωνα με την Τροχαία Αττικής, μέχρι σήμερα το πρωί, και από τα δύο εθνικά οδικά δίκτυα, είχαν περάσει περίπου 194.000 οχήματα.


Με βάση τα ως τώρα στοιχεία, η κίνηση στο εθνικό οδικό δίκτυο εμφανίζεται μειωμένη σε σχέση με πέρυσι, η μετακίνηση με πλοία, κυρίως στους κοντινούς προορισμούς, ελαφρώς αυξημένη, ενώ μειωμένες είναι και οι αεροπορικές μετακινήσεις.


Επί ποδός για την ομαλή έξοδο των εκδρομέων
του Πάσχα βρίσκεται η Τροχαία.


Το μεγαλύτερο κύμα των εκδρομέων αναμένεται να αναχωρήσει σήμερα και αύριο, ενώ η επιστροφή θα ξεκινήσει σταδιακά από την Δευτέρα του Πάσχα.


Σύμφωνα με στοιχεία της Τροχαίας, από την Παρασκευή έως και σήμερα το πρωί, έφυγαν από την Αττική συνολικά 424.445 αυτοκίνητα, ενώ πέρυσι την ίδια χρονική περίοδο είχαν φύγει 517.623 αυτοκίνητα.


Μεταβολές στην κυκλοφορία των φορτηγών


Σχετικά με την κυκλοφορία φορτηγών, σε τμήματα των εθνικών οδών θα υπάρξουν απαγορεύσεις. Ειδικότερα αυτές ισχύουν:


Τη Μ.Πέμπτη από 15.00 έως 22.00 (ρεύμα εξόδου)
Τη Μ. Παρασκευή από 06.00 έως 16.00 (ρεύμα εξόδου)
Τη Δευτέρα του Πάσχα από 15.00 έως 22.00 (ρεύμα εισόδου)
Την Παρασκευή του Πάσχα από 16.00 έως 22.00 (ρεύμα εξόδου)
Το Σάββατο του Πάσχα από 08.00 έως 13.00 (ρεύμα εξόδου)
Την Κυριακή του Θωμά από 16.00 έως 23.00 (ρεύμα εισόδου)
Για την Εθνική Οδό Κορίνθου-Πατρών υπενθυμίζεται ότι τα έργα κατασκευής του αυτοκινητόδρομου είναι σε πλήρη εξέλιξη με αποτέλεσμα να υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αναμένεται να υπάρξουν καθυστερήσεις.


Η Τροχαία βρίσκεται επί ποδός τόσο στις δυο εθνικές οδούς όσο και σε σημεία όπου υπάρχει αυξημένη κίνηση εντός της πόλης και ειδικότερα στο αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος», στους σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων και του ΟΣΕ, καθώς και στα λιμάνια.


Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στις μετακινήσεις τους κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα, ύστερα από απόφαση του υπουργού Χρ. Παπουτσή, επιστρέφει από σήμερα τις άδειες οδήγησης, τις πινακίδες και τις άδειες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων, που έχουν αφαιρεθεί από τις αστυνομικές αρχές.


Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου, δεν επιστρέφονται στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων για παραβάσεις: οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης, παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη, για την κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων και για μη καταβολή των διοδίων.
Κλείνουν πάλι τα Τέμπη
Στο μεταξύ, η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» αναμένεται να ανακοινώσει το κλείσιμο των Τεμπών για μία ημέρα και συγκεκριμένα από την Τετάρτη του Πάσχα (27/4) έως την Πέμπτη (28/4) για τη διενέργεια απαραίτητων εργασιών.


Έτσι, οι οδηγοί που
Keywords
Τυχαία Θέματα