Κ.ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ: Νομικό τερτίπι η σύλληψή μου

17:33 28/10/2012 - Πηγή: 24wro
Τι δηλώνει ο Βαξεβάνης για τη δίωξή του και τη λίστα...
«Νομικό τερτίπι» χαρακτήρισε τη σύλληψη και δίωξή του για τη «λίστα Λαγκάρντ» ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης. Σε δηλώσεις του ο εκδότης του περιοδικού HOT DOC, που αφέθηκε ελεύθερος από τον εισαγγελέα και θα δικαστεί αύριο
ενώπιον του Αυτόφωρου Μονομελούς για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, επεσήμενε ότι δεν αποτελούν προσωπικό δεδομένο οι συναλλαγές πολιτών με τράπεζες.

Όπως είπε, «διυλίζουν τις συντάξεις και καταπίνουν τη λίστα. Εδώ και τρία χρόνια εφευρίσκουν νόμιμες κατασκευές για να μην ελεγχθούν όσοι αναφέρονται στην λίστα».

Ο δημοσιογράφος δήλωσε επίσης, μεταξύ άλλων, ότι «υπόδικοι θα έπρεπε να είναι οι κ.κ. Βενιζέλος και Παπακωνσταντίνου που απέκρυψαν την λίστα, επεξεργάστηκαν προσωπικά δεδομένα και υπέθαλψαν εγκληματίες».

Ο συνήγορος του Κώστα Βαξεβάνη, Βασίλης Καπερνάρος ανέφερε ότι η Εισαγγελία δεν συγκινήθηκε όταν μεγάλη εφημερίδα δημοσιοποίησε φορολογικά στοιχεία καλλιτεχνών ούτε όταν γνωστό ενημερωτικό πόρταλ δημοσιοποίησε ονόματα της λίστας πολιτικών που ελέγχονται από το ΣΔΟΕ.

Προς συμπαράσταση του δημοσιογράφου βρίσκονταν στην Ευελπίδων ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Γιώργος Σαββίδης και το μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ Χρήστος Κυρίτσης.

Όλοι οι παριστάμενοι στηλίτευσαν την άσκηση ποινικής δίωξης και έκαναν λόγο για «ευάλωτη ελευθεροτυπία».

newsbeast.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα