Η γυναίκα στην κουζίνα...και ο άντρας στο κρεβάτι!

09:57 1/2/2013 - Πηγή: 24wro
Μπορεί οι γυναίκες να απαιτούν σήμερα από τους συζύγους τους να τις βοηθάνε πιο πολύ...
στις δουλειές του σπιτιού, αυτό όμως φαίνεται να έχει άμεση επίπτωση στην σεξουαλική ζωή του ζευγαριού , σύμφωνα με νέα μελέτη.

Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση "American Sociological Review", έδειξε ότι οι άνδρες που καταπιάνονται με γυναικείες δουλειές όπως το σκούπισμα, το μαγείρεμα, τα ψώνια κλπ., κάνουν λιγότερο σεξ.

Ερευνητές από το Ίδρυμα Juan March στη Μαδρίτη, μελέτησαν 4.500 ετεροφυλόφιλα ζευγάρια 45άρηδων και κατέληξαν στο συμπέρασμα πως εκείνα στα οποία η γυναίκα κάνει όλες τις δουλειές του σπιτιού κάνουν σεξ 20 φορές περισσότερες τον χρόνο. «Τα ζευγάρια στα οποία οι άντρες συμμετείχαν στις παραδοσιακά γυναικείες δουλειές του σπιτιού, είχαν μειωμένη συχνότητα σεξουαλικών επαφών.

Αντιθέτως, εκείνα στα οποία οι άντρες συμμετείχαν σε παραδοσιακά πιο ανδροπρεπείς δουλειές, όπως οι επισκευές και το πλύσιμο του αυτοκινήτου, ανέφεραν υψηλότερη συχνότητα σεξουαλικών επαφών", δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Σαμπίνο Κόρνιχ.

Επιπλέον η έρευνα κατέδειξε ότι, πέρα από την συχνότητα, το σεξ ήταν πιο απολαυστικό στα ζευγάρια όπου ο καθένας τηρούσε τον παραδοσιακό του ρόλο στο σπίτι, καθώς οι γυναίκες δήλωσαν μεγαλύτερη ικανοποίηση στο σεξ.

Ωστόσο ο δρ Κόρνιχ προειδοποίησε ότι οι άνδρες που αρνούνται να βοηθήσουν τις συζύγους τους στις δουλειές του σπιτιού, όπως να μαγειρέψουν, να καθαρίσουν ή να κάνουν τα ψώνια του σουπερμάρκετ έρχονται σε συγκρούσεις και δημιουργούν εντάσεις που διαταράσσουν την ενδοοικογενειακή γαλήνη μειώνοντας έτσι την ικανοποίηση των γυναικών από τον γάμο τους.

"Παλιότερες μελέτες, έχουν δείξει η ικανοποίηση των γυναικών μέσα στο γάμο τους σχετίζεται άμεσα με την συμμετοχή των συζύγων του στις υποχρεώσεις του νοικοκυριού, που περιλαμβάνει δουλειές που παραδοσιακά γίνονται και από τα δύο φύλλα", προσέθεσε ο ΔΡ. Κόρνιχ.
news.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα