Ερχεται 2η και 3η λίστα οφειλετών με χρέη προς το δημόσιο

06:25 2/12/2011 - Πηγή: 24wro

Τα αποτελέσματα από τον πρώτο κύκλο εφαρμογής του μέτρου των προσαγωγών στα δικαστήρια για βεβαιωμένα χρέη προς το ...

δημόσιο κρίθηκαν κάτι παραπάνω από ικανοποιητικά, γι αυτό μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου των συλλήψεων, θα ακολουθήσει δεύτερος και όπως πληροφορείται η στήλη και τρίτος.
Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών έχουν πάρει εντολή να ετοιμάσουν δύο ακόμη λίστες με ονόματα επιχειρηματιών που θα πάρουν την άγουσα για το αυτόφωρο, μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα. Σε σχέση με την πρώτη λίστα, αυτές θα διαφοροποιούνται
ως προς το εξής κρίσιμο σημείο: θα πρειλαμβάνουν και ονόματα γνωστών, τοπικά, επιχειρηματιών, έτσι ώστε ο παραδειγματισμός και κατ επέκταση ο εκφόβισμός να είναι πιο άμεσος.
Για παράδειγμα, το γεγονός ότι γίνονται συλλήψεις και στη Ρόδο ή στην Κόρινθο, μόνο τυχαίο δεν είναι. Στο οικονομικό επιτελείο εκτιμούν ότι κατ αυτόν τον τρόπο, το μήνυνα της ατιμωρησίας, που θέλουν να στείλουν γίνεται ακόμα πιο άμεσο, σε σχέση με τις συλλήψεις που γίνοντα μόνο στην Αθήνα και το αποτελέσμα που μπορούν να αποφέρουν.
Γι αυτό και στη δεύτερη και τρίτη φάση του project σειρά θα πάρουν τοπικοί επιχειρηματίες, κυρίως, με βεβαιωμένα χρέη πάντα, οι οποίοι θα πρέπει να αρχίσουν να ανησυχούν από τώρα. Και μάλλον το κάνουν, αν αναλογισθεί κανείς την κίνηση που παρατηρείται τις τελευταίες 2 εβδομάδες στις αρμόδιες διευθύνσεις των εφοριών που είναι επιφορτισμένες με το έργο της είσπραξης βεβαιωμένων οφειλών ή της τακτοποίησης μέσω συμβιβασμού των ίδιων υποχρεώσεων.

newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα