Ενα ΚΕΠ... με ρόδες

08:10 14/1/2013 - Πηγή: 24wro
Oταν ο πολίτης δεν έχει το χρόνο να πάει στο Δημόσιο, τότε το Δημόσιο πάει στον πολίτη...
Φυσικά όχι στην Ελλάδα που βρίσκεται ακόμα στην εποχή του «αραμπά», αλλά στις Ηνωμένες Πολιτείες που το κράτος σέβεται τον πολίτη και φροντίζει να τον εξυπηρετεί και να τον διευκολύνει. Η νέα πρωτοβουλία λοιπόν που ανοίγει μια νέα σελίδα στις συναλλαγές με το αμερικανικό Δημόσιο ονομάζεται "City Hall
To Go". Πρόκειται για ένα κινητό ΚΕΠ το οποίο προς το παρόν λειτουργεί στην πόλη της Βοστώνης για να εξυπηρετεί τους Βοστονέζους που δεν προλαβαίνουν να τρέχουν στο δημαρχείο για τις δουλειές τους. Το πρωτότυπο αυτό γραφείο φιλοξενείται σε ένα ειδικά διαμορφωμένο λεωφορείο και προσφέρει στους πολίτες τη δυνατότητα να παίρνουν διάφορα πιστοποιητικά, να πληρώνουν τις κλήσεις τους, ακόμα και εγγράφονται στους εκλογικούς καταλόγους.

Με δεδομένο το γεγονός ότι αρκετοί είναι εκείνοι που δεν έχουν τη δυνατότητα να χάνουν χρόνο από τη δουλειά τους για τις συναλλαγές τους με το κράτος, δημιουργήθηκε η νέα κινητή υπηρεσία, η οποία έρχεται να τους διευκολύνει. Το κινητό … ΚΕΠ απευθύνετα επίσης σε άτομα με κινητικές δυσκολίες, καθώς τους προσφέρει τις υπηρεσίες του σχεδόν έξω από την πόρτα τους. Η ιδέα πρωτοπαρουσιάστηκε στο διαγωνισμό Bloomberg Mayors Challenge και παρά το γεγονός ότι δεν βραβεύτηκε, μπήκε σε εφαρμογή από την πόλη της Βοστώνης, ενώ αναμένεται να έχει καλύψει όλες της συνοικίες της μέχρι την Ανοιξη.

moneypro.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα