Εφιάλτης η ανεργία στη Στερεά Ελλάδα

08:18 23/2/2012 - Πηγή: 24wro
Εφιαλτικά είναι τα στοιχεία της ανεργίας στην Στερεά Ελλάδα, μια περιοχή που έχει και αρκετή...
πρωτογενή παραγωγή και βιομηχανίες.

Τα στοιχεία του ΟΑΕΔ για τον Ιανουάριο δείχνουν ότι καθημερινά χάνονται περίπου 40 θέσεις εργασίας με θύματα, κυρίως, τους νέους και τις γυναίκες. Χαρακτηριστικό είναι ότι, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΟΑΕΔ, στη Στερεά καταγράφονται συνολικά 2.564 αποχωρήσεις έναντι 1.368 αναγγελιών
προσλήψεων, γεγονός που σημαίνει πως στις λίστες της ανεργίας προστέθηκαν 1.196 νέοι άνεργοι.

Ο συνολικός αριθμός των ανέργων στην Περιφέρεια μας αγγίζει τον εφιαλτικό αριθμό των 35.104 αυξημένος, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, κατά 1.703 άτομα. Ιδιαίτερα σκληρή είναι η παρέμβαση του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λειβαδιάς κ. Γιάννη Σταθά σε στόχο τα Μνημόνια:

«Το μόνο που πρέπει να καταλάβει ο ελληνικός λαός, για άλλη μια φορά στην ιστορία του, είναι ότι όπως στην Άλωση της Κωνσταντινούπολης δεν τον έσωσαν οι Φράγκοι από την εισβολή των Οθωμανών, ούτε στην Ελληνική Επανάσταση δεν τον έσωσαν οι τότε γαλλόφιλοι, ρωσόφιλοι και αγγλόφιλοι πολιτικοί μας, ούτε στην Μικρασιατική Καταστροφή, πάλι οι ίδιοι, ούτε μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και τον Εμφύλιο, ούτε και την 7ετία.

Ο μόνος που μπορεί να σώσει τον τόπο, λέει στον Παρατηρητή Φθιώτιδας, όπως έχει κάνει τα τελευταία 2.000 χρόνια είναι ο ίδιος ο ελληνικός λαός που καλείται για ακόμη μία φορά να βγάλει τη χώρα από αυτή την κρίση των θεσμών και των αξιών και να διασώσει την αξιοπρέπειά του».

prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα