ΔΕΙΤΕ: Οι πιο ακριβοπληρωμένες τρέλες των πλουσίων!

05:00 14/6/2013 - Πηγή: 24wro


Η παγκόσμια οικονομία μπορεί να πλήττεται, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η ρωσική ολιγαρχία, οι άραβες της Σαουδικής Αραβίας και το...

υπόλοιπο 0.001% των πλούσιων του κόσμου, θα σταματήσουν τις δαπάνες παράλογων ποσών χρημάτων, για τις παράξενες, εξωφρενικές και γελοίες επιθυμίες τους.

Δείτε εδώ τις πιο ακραίες αγορές, που έγιναν σε οίκους δημοπρασιών, αγορές που αφορούν από γάντια και τσάντες, μέχρι ζωντανά ζώα και αυξητική στήθους.

Το δόντι του John Lennon
πουλήθηκε για 31.200 δολάρια

Το πιο ακριβό δόντι στον κόσμο ανήκει σε μέλος του θρυλικού συγκροτήματος Beatle, του Τζον Λένον. Το δόντι του Τζον Λένον πωλήθηκε σε δημοπρασία το Νοέμβριο του 2011 για 31.200 δολάρια, σχεδόν στο διπλάσιο ποσό από την αρχική εκτίμηση της προπώλησης. Ο καναδικός οδοντίατρος, Michael Zuk, αγόρασε το δόντι για το γραφείο του και να το δείξει σε άλλες οδοντιατρικές σχολές.

Μια γυναίκα πλήρωσε 250.000 δολάρια για να αποκτήσει το μεγαλύτερο μέγεθος στήθους στο κόσμο

Είκοσι-δύο χειρουργικές επεμβάσεις και 250.000 δολάρια χρειάστηκε η Sheyla Hershey που έχει τώρα το μεγαλύτερο στήθος στον κόσμο. Η Hershey έσπασε το ρεκόρ με την τοποθέτηση 2 λίτρων (κάντε εικόνα 6 κουτάκια αναψυκτικών) φυσιολογικού ορού σε καθένα από τα εμφυτεύματα της. Επάξια χαρακτηρίστηκε "Strange Addiction" από το περιοδικό TLC τον Φεβρουάριο του 2012.

To πιο ακριβό μενού στο κόσμο, είναι αυτό του Τιτανικού που πουλήθηκε για 122.000 δολάρια.

Τον Απρίλιο του 2012, σχεδόν 100 χρόνια μετά από το βύθισμα του πλοίου, το μενού της πρώτης κατηγορίας των επιβατών του Τιτανικού πωλήθηκε για 122.000 δολάρια σε δημοπρασία στο Λονδίνο. Το μενού περιελάμβανε από αρνίσια παϊδάκια μέχρι σολομό με μαγιονέζα. Το μενού προήλθε από το τραπέζι των επιβατών του Τιτανικού, Δρ Washington Dodge. Ο κ.Dodge ήταν ένας τραπεζίτης που ταξίδευε από το Σαν Φρανσίσκο με τη σύζυγό του, Ρουθ, και τον γιο του. Από το πορτοφόλι της
κα Dodge φαίνεται πως γλύτωσε το μενού, μετά την μοιραία νύχτα. Ολόκληρη η οικογένεια επέζησε από το ατύχημα και το μενού παρέμεινε στην οικογένεια, μέχρι που πωλήθηκε στη δημοπρασία "Henry Aldridge and Son" του Λονδίνου.

Η τσάντα Hermès Birkin πουλήθηκε για 203.150 δολάρια

Η πιο ακριβή τσάντα που πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία ανήκει στην εταιρεία Hermès. Πρόκειται για μια επιστρωμένη με, 18 καρατίων, λευκά διαμάντια τσάντα, σε κόκκινο χρώμα που αγοράστηκε για 203.150 δολάρια στη δημοπρασία "Heritage" στο Ντάλας του Τέξας, τον Δεκέμβριο του 2011. Η τσάντα, που ονομάζεται επισήμως "Ερμής" ανήκει στην εξαιρετική συλλογή Shiny Rouge, μα τώρα πια την χαίρεται ένας ανώνυμος αγοραστής.

Ο τόνος που πουλήθηκε για 736.000 δολάρια

Τα 539 κιλά τόνου, που αλιεύονται έξω από τις ακτές της βορειοανατολικής Ιαπωνίας πωλήθηκε για 736.000 δολάρια σε δημοπρασία ψαριών στο Τόκιο, τον Ιανουάριο του 2011.
Ήταν μια τιμή ρεκόρ αφού η τιμή του κιλού ανήλθε στα 1.238 δολάρια. Ο αγοραστής ήταν ο Kiyoshi Kimura, πρόεδρος της αλυσίδας εστιατορίων σούσι, ο οποίος δήλωσε πως ήθελε να βοηθήσει τη χώρα να ανακάμψει από την οικονομική στασιμότητα, που συνδέεται με τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι, που έπληξε την χώρα το 2011.

Τα γάντια του μποξ του Muhammad Ali πουλήθηκαν για 1,1 εκατομμύρια δολάρια

Σε μια φιλανθρωπική δημοπρασία τον Φεβρουαρίου του 2011, ο ιδιοκτήτης καζίνο και συνιδιοκτήτης του Ultimate Fighting Championship club, Lorenzo Fertitta αγόρασε για 1.100.000 δολάρια τα γάντια του μποξ, που φόραγε ο Muhammad Ali. Ο Lorenzo Fertitta νίκησε οριακά στην δημοπρασία τον ιδιοκτήτη Τζέρι Τζόουνς, ο οποίος είχε υποβάλει προσφορά 1.000.000 δολάρια, για τα γάντια νωρίτερα εκείνο το βράδυ. Ο Ali φόρεσε τα γάντια πριν από 46 χρόνια κατά τη διάρκεια του πρώτου του αγώνα στο Λας Βέγκας. Τα γάντια πουλήθηκαν σε ένα γκαλά και στην γιορτή των 70στων γενεθλίων του πυγμάχου, ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα για τη νόσο του Αλτσχάιμερ, τη νόσο του Huntington, τη σκλήρυνση κατά πλάκας και τη νόσο του Πάρκινσον, από τις οποίες ο Ali αντιμετωπίζει από το 1984.

grizosgatos
Keywords
Τυχαία Θέματα