ΔΕΙΤΕ: Μερικοί από τους πιο επιτυχημένους ανθρώπους του κόσμου ξυπνούν νωρίς

10:50 19/8/2013 - Πηγή: 24wro
Και όταν λέμε νωρίς, εννοούμε… νωρίς!

Τα περισσότερα υψηλόβαθμα στελέχη πολυεθνικών επιχειρήσεων ξυπνούν νωρίς. Αυτό το χαρακτηριστικό το είχαν 17 διευθύνοντες σύμβουλοι πολύ μεγάλων επιχειρήσεων, σύμφωνα με μια έρευνα του Yahoo! Finance.

Χάρη σε μια νεότερη έρευνα του Business Insider, παρακάτω παρατίθενται ορισμένοι ιδιαίτερα επιτυχημένοι άνθρωποι στο χώρο των επιχειρήσεων, οι οποίοι κοιμούνται
αργά και ξυπνούν νωρίς ώστε να έχουν χρόνο και για την απαιτητική δουλειά τους αλλά και για τον εαυτό τους.

David Cush: Διευθύνων Σύμβουλος της Virgin America

Ο Cush ξυπνάει τις καθημερινές στις 04:15, στέλνει email, καλεί συνεργάτες του που είναι σε διαφορετική ζώνη ώρας και όλα αυτά πριν αρχίσει να ακούει ραδιόφωνο, να διαβάζει την εφημερίδα του και να πάει στο γυμναστήριο.

Tim Cook: Διευθύνων σύμβουλος της Apple

Ο παγκοσμίου φήμης διευθύνων σύμβουλος της Apple που ανέλαβε τα ηνία της γνωστής εταιρίας μετά το θάνατο του Steve Jobs, συνηθίζει να ξυπνά νωρίς κάθε πρωί. Γύρω στις 04:30 το πρωί σηκώνεται από το κρεβάτι του και αρχίζει να επικοινωνεί με email. Στις 05:00 είναι ήδη στο γυμναστήριο και μετά πάει στο γραφείο του. Είναι ο πρώτος που πάει στην εταιρία για δουλειά το πρωί και ο τελευταίος που φεύγει. Ο ορισμός του εργασιομανή!

Robert Iger: Διευθύνων Σύμβουλος της Disney

Ο Iger ξυπνάει στις 04:30 και αυτήν την ήσυχη ώρα αρχίζει να κάνει ταυτόχρονα διάφορα πράγματα, όπως το να διαβάζει την εφημερίδα του, να στέλνει emails, να ασκείται, να ακούει μουσική και να βλέπει τηλεόραση. Το πώς ακριβώς καταφέρνει να τα κάνει όλα αυτά την ίδια στιγμή παραμένει μυστήριο.

Irwin Simon: Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Hain Celestial

Ο Simon κάνει περισσότερα πράγματα μέχρι τις 9 το πρωί από αυτά που οι περισσότεροι κάνουμε σε ολόκληρη την ημέρα. Ξυπνάει στις 5, βλέπει (τι πρωτότυπο!) emails και καλεί κόσμο σε Ευρώπη και Ασία. Προσεύχεται, βγάζει βόλτα το σκύλο του και ασκείται πριν ξυπνήσουν τα παιδιά του. Φτάνει στο γραφείο του αφού πρώτα έχει κάνει ήδη ένα επαγγελματικό meeting τρώγοντας και το πρωινό του.

Jean-Martin Folz: Πρώην Γενικός Διευθυντής της Peugeot και νυν μεγαλοστέλεχος της Eutelsat

Ο Folz παίρνει το τρένο από τη Ντιζόν για το Παρίσι στις 4 το πρωί (άρα έχει ξυπνήσει νωρίτερα) και πριν καλά-καλά φτάσει στο γραφείο του στις 7 έχει ήδη διεκπεραιώσει αρκετές επαγγελματικές υποχρεώσεις. Μάλιστα λέγεται πως έχει μετατρέψει το Renault Espace του σε γραφείο ώστε να μπορεί να δουλεύει εν κινήσει (προφανώς οδηγεί άλλος).

Gerry Laybourne: Ιδρυτής και πρώην Διευθύνων Σύμβουλος του συνδρομητικού καναλιού Oxygen

Η Laybourne είναι μια εκ των τεσσάρων γυναικών της λίστας, η οποία ξεκινάει τη μέρα της από τις 6 το πρωί και βρίσκεται εντός μισαώρου στο δρόμο για τη δουλειά της. Η ίδια ανέφερε στο Yahoo! Finance πως μια-δυο φορές την εβδομάδα κάνει πρωινή βόλτα στο Central Park δίνοντας συμβουλές σε νεαρά άτομα για την επιτυχία στη ζωή. Θεωρεί πως τα άτομα που ξυπνάνε νωρίς παίρνουν στα σοβαρά τη ζωή τους και οφείλει να τα βοηθήσει.

Mike Shearwood: Διευθύνων Σύμβουλος της Aurora Fashions

Η μέρα του επικεφαλής της trendy αγγλικής εταιρίας ξεκινάει πάντα νωρίς το πρωί. Ξυπνάει στις 5 η ώρα ώστε να προλάβει να ταξιδέψει στο Λονδίνο μέχρι τις 7:45. Παρότι περνάει αρκετές ώρες πάνω σε μεταφορικά μέσα καθημερινώς, δουλεύει κανονικά και εν κινήσει.

Steve Murphy: Διευθύνων Σύμβουλος του οίκου δημοπρασιών Christie’s

Ο ίδιος αναφέρει πως έμπνευσή του για τη διαχείριση του χρόνου της ημέρας του αποτελεί ο ποιητής William Blake. Σύμφωνα με στίχους του γνωστού ποιητή, ένας άνθρωπος πρέπει να σκέπτεται το πρωί, να πράττει το μεσημέρι, να διαβάζει το απόγευμα και να κοιμάται το βράδυ. Ο Steve Murphy δηλώνει ευγνώμων προς τον William Blake για αυτό που είναι σήμερα.

Brett Yormark: Διευθύνων Σύμβουλος της ομάδος μπάσκετ των New Jersey Nets

Ο νεότερος CEO στο χώρο του NBA δήλωσε πως ξυπνάει στις 03:30 κάθε πρωί ώστε να βρίσκεται στο γραφείο του μέχρι τις 04:30. Όταν φτάσει εκεί, ασκείται και στέλνει email. Τα σαββατοκύριακα είναι πιο χαλαρός και δεν φτάνει στο γραφείο του νωρίτερα από τις 07:00.

Lexy Funk: Διευθύνων Σύμβουλος της Brooklyn Industries

Η συνιδρυτής της επιτυχημένης εταιρίας λιανικής του Μπρούκλιν ανέφερε πως ξυπνάει περίπου στις 4 το πρωί. Όμως τότε βρίσκεται σε ένα δίλημμα: Αν θα διαβάσει κάτι με σκοπό να ξανακοιμηθεί ή αν θα πιάσει το Blackberry της για να συνομιλήσει με ανθρώπους της εταιρίας.

Matt Ouimet: Διευθύνων Σύμβουλος της Cedar Fair Entertainment

Ο πρώην πρόεδρος των ξενοδοχείων Starwood και οικονομικός διευθυντής της Disney έγινε πρόσφατα διευθύνων σύμβουλος εταιρίας διαχείρισης πάρκων αναψυχής τύπου Allou Fun Park. Η δουλειά για τον κ. Ouimet είναι σύμφωνα με τον ίδιο «ώρα για παιχνίδι» και φροντίζει να αρχίζει την μέρα του από τις 05:30, ώστε να έχει όσο το δυνατό περισσότερο χρόνο να παίξει.

Haim Saban: Διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Saban Capital

Ο αιγύπτιο-αμερικανο-εβραίος δισεκατομμυριούχος Haim Saban πίνει τον πρωινό του καφέ από τις 06:02 και ξεκινά να δουλεύει από εκείνη τη στιγμή. Ύστερα από δουλειά μιας ώρας αρχίζει να ασκείται για 75 λεπτά ώστε να αρχίσει για τα καλά η μέρα του.

Paul Polman: Διευθύνων Σύμβουλος της Unilever

Προκειμένου να παραμένει επί μονίμου βάσεως ανταγωνιστικός ψυχικά, νοητικά και σωματικά, ο ολλανδικής καταγωγής CEO ξυπνά στις 06:00 ώστε να αρχίσει νωρίς να ασκείται στο διάδρομο γυμναστικής στο γραφείο του. Αυτό του δίνει επιπλέον χρόνο να σκεφτεί το πρόγραμμα της υπόλοιπης ημέρας, ενώ τρέχει.

Padmasree Warrior: Διευθύντρια Τεχνολογίας της Cisco

Μολονότι δεν τρέχει απευθείας στο γραφείο της από τις 04:30 που ξυπνάει κάθε μέρα, η… πολεμίστρια (Warrior), περνάει την πρώτη ώρα της ημέρας της βλέποντας τα email της, διαβάζοντας ειδήσεις και ετοιμάζοντας το γιο της για το σχολείο. Μέχρι της 08:30 το αργότερο βρίσκεται στο γραφείο της.

Steve Reinmund: Πρώην διευθύνων σύμβουλος της PepsiCo

Ο νυν πρύτανης του τμήματος Οικονομικών του πανεπιστημίου Wake Forest, Steve Reinmund, έχει αναφέρει πως ξυπνάει κάθε μέρα από τις 05:30 και αρχίζει να διαβάζει τις κυριότερες αμερικανικές εφημερίδες μέχρι να πάει στη δουλειά του.

Andrea Jung: Διευθύνων Σύμβουλος της Avon

H Andrea ξυπνάει στις 5 το πρωί και πηγαίνει στο γυμναστήριο, ενώ στις 8 βρίσκεται ήδη στο γραφείο της.

Jon Corzine: Πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Goldman Sachs και της MF Global

Οι συνάδελφοί του θυμούνται πως όταν δούλευε (τώρα είναι μάλλον πολύ πλούσιος για να δουλεύει) ξυπνούσε στις 6 το πρωί και έτρεχε 7 χιλιόμετρα για να ασκηθεί. Ήταν πάντα ο τελευταίος που έφευγε από το γραφείο.

Howard Schultz: Διευθύνων Σύμβουλος των Starbucks

O Schultz αρχίζει τη μέρα του ασκούμενος, κάνοντας ποδήλατο παρέα με τη γυναίκα του, αλλά προλαβαίνει και βρίσκεται στο γραφείο του από τις 6 το πρωί. Και η πρώην CEO των Starbucks Michele Gass είχε το συνήθειο να σηκώνεται από τις 04:30 κάθε πρωί και να τρέχει. Μάλλον κάτι έχει ο καφές τους…

Jeff Jordan: Πρώην επικεφαλής του Paypal

Ο προσφάτως αποχωρήσας Διευθύνων Σύμβουλος της γνωστής εταιρίας διαδικτυακών πληρωμών ανέφερε πως βρίσκεται πάντα στη δουλειά του από τις 5 το πρωί και δεν φεύγει ποτέ πριν από τις 7 το απόγευμα. Όμως, όπως αποκαλύπτει ο ίδιος, αυτά τα ωράρια έπαιξαν ρόλο στην αποχώρησή του από την εταιρία.

George Bush: Πρεσβύτερος και νεότερος

Ο πατέρας Bush ξυπνούσε πάντα από τις 4 το πρωί, πήγαινε για τρέξιμο συνοδεία σωματοφυλάκων και ήταν στο οβάλ γραφείο μέχρι τις 06:00. Εκεί έμενε για περίπου 20 ώρες, ενώ σύμφωνα με τη νοσοκόμα που προσπαθούσε να τον ακολουθεί παντού, ο οικογενειακός φίλος του Μητσοτάκη ήταν σκέτος εφιάλτης για αυτούς που προσπαθούσαν να ακολουθούν το ρυθμό του.

Ο γιος Bush είχε παρόμοιο πρόγραμμα και έφτανε στο γραφείο του στις 06:45, ενώ έκανε πολύ συχνά meetings εκείνη την ώρα. Ωστόσο, ούτε το δικό του επιτελείο πήγαινε πίσω. Ο Colin Powell χτυπούσε 15ωρα στο γραφείο και η Condoleeza Rice ξυπνούσε κάθε μέρα στις 04:30 ώστε να βρίσκεται εγκαίρως στο γυμναστήριο για να προλάβει να είναι νωρίς στη δουλειά της.

Benjamin Franklin

Ο πατέρας των ΗΠΑ θεωρείται πως ήταν ο πρώτος στην Αμερική που ξεκίνησε τη μόδα του πολύ πρωινού ξυπνήματος. Ξυπνούσε πάντα στις 5 το πρωί και σχεδίαζε μεθοδικά τη μέρα του.
newsbeast.gr
Keywords
δειτε, δειτε, allou fun park, steve jobs, goldman sachs, yahoo, finance, business, insider, david, virgin, email, tim, apple, ηνία, jobs, μυστήριο, peugeot, renault, central, mike, aurora, trendy, murphy, william, ceo, nba, δίλημμα, blackberry, cedar, disney, allou, fun, paul, unilever, warrior, ειδήσεις, sachs, howard, jordan, bush, ηπα, newsbeast, εφημεριδες, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, η ημέρα της γης, εκλογες ηπα, αλλαγη ωρας 2013, warrior, ποδηλατο, ηνία, γυναικα, δουλεια, ηπα, λονδινο, μουσικη, μοδα, μπασκετ, προγραμμα, ραδιοφωνο, τηλεοραση, ωρα, apple, blackberry, ceo, email, nba, peugeot, unilever, αμερικη, ανθρωπος, ασια, βραδυ, βρισκεται, δίλημμα, εβραιος, εγινε, εβδομαδα, εμπνευση, επιτυχια, ερευνα, εταιρια, ευρωπη, εφιαλτης, εφημεριδα, ζωη, ζωνη, ιδια, ιδιο, καφες, μυστήριο, νεοτερος, ξυπνα, παντα, οβαλ, παιδια, παρισι, πηγαινε, πρυτανης, πρωινο, πρωι, ρολο, σχολειο, τρενο, τρεξιμο, φτανει, ωρες, fun, allou fun park, allou, aurora, business, bush, cedar, central, disney, finance, goldman sachs, ιδιαιτερα, jobs, jordan, κρεβατι, murphy, ποιητης, renault, sachs, trendy, virgin, william, ξεκινησε, insider
Τυχαία Θέματα