Χάσατε κιλά; Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να μην τα ξαναπάρετε

23:45 21/4/2011 - Πηγή: 24wro
Ξέρω πόσο ατέλειωτες σας φαίνονται οι εβδομάδες και οι μήνες όταν παλεύετε για να χάσετε μερικά... περιττά κιλά και πόση ικανοποίηση νιώθετε όταν τα καταφέρνετε.
Γνωρίζω επίσης καλά, πόσο πέφτει το ηθικό μας, όταν μετά από αυτόν τον...
 κόπο και την επίτευξη του στόχου μας, τα πράγματα αρχίζουν να παίρνουν και πάλι την κάτω βόλτα και τα κιλά να επιστρέφουν ένα-ένα στο σώμα μας. Αν και δεν είχα ποτέ ιδιαίτερο πρόβλημα με το βάρος μου, υπήρχαν περίοδοι που με ταλαιπωρούσαν 2-3 κιλά και προσπαθούσα να τα χάσω με δίαιτες που με δυσκόλευαν. Μόλις τα έχανα επαναπαυόμουν και τελικά τα ξαναέπαιρνα.
Επειδή, όμως, κατάλαβα ότι αυτός ο φαύλος κύκλος μπορεί να συνεχίζεται για πάντα, έδωσα μεγάλη προσοχή στην μετά την επίτευξη του στόχου εποχή. Μόνο τότε κατόρθωσα να διατηρήσω το βάρος μου εκεί που θέλω εγώ κι όχι να το αφήσω ανεξέλεγκτο. Μπορείτε κι εσείς να το καταφέρετε ακολουθώντας την πορεία που ακολούθησα κι εγώ.

Τρώτε πάντα πρωινό Για κανένα λόγο δεν πρέπει να προσπερνάτε το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Όσες φορές δεν κατάφερνα να φάω πρωινό, κατέληγα όχι μόνο να μην έχω ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και να καταναλώνω μεγαλύτερες μερίδες και πιο παχυντικά φαγητά το μεσημέρι και το απόγευμα. Tip: Αν δεν προλαβαίνετε να φάτε το πρωινό σας στο σπίτι, πάρτε ένα σνακ (π.χ. ένα σάντουιτς με γαλοπούλα και 1 φρούτο) στο γραφείο.

Κρατήστε ημερολόγιο Σημειώνετε ό,τι τρώτε φτιάχνοντας μια λίστα η οποία θα περιέχει όλα όσα καταναλώνετε την κάθε ημέρα. Αν μια μέρα δείτε ότι… ξεφύγατε, την επόμενη φροντίστε να είστε πιο συντηρητικές. Tip: Αν γράφετε και τις συνταγές των κυρίων γευμάτων της ημέρας, σύντομα θα φτιάξετε τον δικό σας τσελεμεντέ υγιεινών συνταγών!

Προσέξτε τις μερίδες σας Η αύξηση του μεγέθους των μερίδων μας σαν «δώρο» στον εαυτό μας επειδή τα κατάφερε, ξέρουμε όλοι τι αποτέλεσμα θα φέρει. Σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρία Παχυσαρκίας, αυτοί που διατηρούν υγιές βάρος τρώνε 5 γεύματα την ημέρα, καταναλώνοντας κατά μέσο όρο 1400 θερμίδες. Δηλαδή τρώνε συχνά και μικρά γεύματα. Tip: Χρησιμοποιείτε μικρά σκεύη και μην ξεχνάτε να γεμίζετε το 1/3 του πιάτου σας με σαλάτα.

Έχετε πάντα μαζί σας την υγιεινή εναλλακτική Πολλές φορές η συναισθηματική πείνα ενδέχεται να σας χτυπήσει την πόρτα και να σας πιάσει μια λιγούρα στο γραφείο για γλυκό ή οι υπόλοιποι συνάδελφοι να θέλουν να παραγγείλουν απ’ έξω κι εσείς παρ’ όλο που έχετε μόλις φάει, να παρασύρεστε. Για να μη συμβαίνει αυτό, έχετε πάντα στην τσάντα σας μια μπάρα δημητριακών ή λίγη μαύρη σοκολάτα αν θελήσετε γλυκό και μια χούφτα καρύδια. Tip: Μην ξεχνάτε ότι η πείνα που δεν είναι πραγματική έρχεται ξαφνικά, όχι σταδιακά και χρειάζεται να ικανοποιηθεί αμέσως. Αναγνωρίστε τη και καταναλώστε μικρή ποσότητα του υγιεινού σας σνακ προκειμένου να την κατευνάσετε.

«Κόψτε» τις παχυντικές σως Η μαγιονέζα έχει περίπου 80 θερμίδες ανά μερίδα (1 κουταλιά της σούπας) και το 90% αυτών των θερμίδων προέρχεται από λίπη. Πέρα απ
Keywords
Τυχαία Θέματα