ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Έβαλαν Μοναστήρι στον αναπτυξιακό νόμο

01:05 9/10/2011 - Πηγή: 24wro
Ανέκαθεν ο αναπτυξιακός νόμος προσέφερε λαβές για πάσης φύσεως σχόλια...

Εργοστάσια κουφάρια που δούλεψαν λίγους μήνες κι έκλεισαν, «ζεστό» χρήμα που μπήκε στη μία τσέπη κι έφυγε από την άλλη για να «αυγατίσει» σε τραπεζικούς λογαριασμούς του εξωτερικού, υπερτιμολογήσεις και «μαγειρέματα» και τεράστιοι χρόνοι απόκρισης του δημοσίου στις υποχρεώσεις του.

Και όλα αυτά με την αρμοδιότητα των επιδοτήσεων των επενδύσεων να είναι μέχρι πρότινος πολυδιασπασμένη σε τρεις διευθύνσεις δύο διαφορετικών υπουργείων και στις περιφέρειες, και τους λιγοστούς υπαλλήλους των αρμοδίων τμημάτων
να αντιμετωπίζουν καθημερινά τεράστιο φόρτο εργασίας.

Ένα κοινοβιακό μοναστήρι στον αναπτυξιακό!

Τελευταίο κρούσμα στις... απίθανες ιστορίες των διαφόρων αναπτυξιακών νόμων της Ελλάδας είναι η υπαγωγή του Ιερού Κοινοβίου Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον επενδυτικό νόμο Ν. 3299/2004 για την ενίσχυση επενδυτικού σχεδίου εγκατάστασης φωτοβολταϊκού σταθμού την Ορμύλια της Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης, κ. Θ. Μωραϊτη, το γυναικείο μοναστήρι του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου θα αξιοποιήσει τις διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου, προκειμένου ο «Συνεταιρισμός Εκκλησιαστικής Χειροτεχνίας και Φιλοξενία Π.Ε», που ανήκει στο Κοινόβιο, να εγκαταστήσει φωτοβολταϊκό σταθμό στο Βατοπέδι Χαλκιδικής. Σημειωτέον ότι το τοπωνύμιο αποτελεί απλώς συνωνυμία με την Αγιορειτική Μονή.

Το σχέδιο ανάπτυξης των φωτοβολταϊκών γεννητριών του Μοναστηριού θα στοιχίσει 300.000 ευρώ και θα επιδοτηθεί σε ποσοστό 40%, δηλαδή 120.000 ευρώ. Σύμφωνα με το κείμενο της απόφασης, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, από την επένδυση δεν θα δημιουργηθεί καμία νέα θέση εργασίας.

Η απόφαση του κ. Μωραϊτη ήρθε σε συνέχεια, της γνωμοδότησης της επιτροπής ένταξης των επενδυτικών προτάσεων στον αναπτυξιακό νόμο, η οποία έγινε τον περασμένο Μάρτιο.

Και φροντιστήρια στον αναπτυξιακό!
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης ενέκρινε την 1η Σεπτεμβρίου και την υπαγωγή φροντιστηρίου στον αναπτυξιακό νόμο. Συγκεγκριμένα, σύμφωνα με απόφαση που αναρτήθηκε στη "Διαύγεια", το «πράσινο φως» άναψε για τα φροντιστήρια "Μέθοδος" του Αγίου Νικολάου Λασιθίου, προκειμένου να επιχορηγηθούν για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού σταθμού.

Το συνολικό κόστος της επένδυσης θα ανέλθει στις 240.000 ευρώ, με την επιδότηση να φτάνει τις 96.000 ευρώ, ήτοι 40%. Αλλά από την επένδυση δεν ανοίγει καμία νέα θέση εργασίας.


Keywords
Τυχαία Θέματα