ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ VIDEO: Δηλητηριάζουν λίμνη για να εξολοθρεύσουν το ψάρι- βρικόλακα στις ΗΠΑ!

11:00 5/6/2013 - Πηγή: 24wro
Στην όψη μοιάζει με χέλι...
Το παράξενο ψάρι του γλυκού νερού ονομάζεται μύραινα ή λάμπραινα (lamprey) και τις τελευταίες ημέρες έχει θέσει σε επιφυλακή τις αρχές στην περιοχή του Μίσιγκαν στις ΗΠΑ.

Οι υπηρεσίες για τη φροντίδα της άγριας ζωής ανακοίνωσαν ότι θα ρίξουν δηλητηριώδη φάρμακα με σκοπό να αφανίσουν το συγκεκριμένο ψάρι που δεν ανήκει στην τοπική πανίδα.

Το συγκεκριμένο
είδος ψαριού ζει στον Ατλαντικό αλλά τις τελευταίες εβδομάδες έχει κάνει την εμφάνιση του και στις Μεγάλες Λίμνες της Βόρειας Αμερικής, αποδεκατίζοντας τις πέστροφες. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι δεν είναι επικίνδυνο για τον άνθρωπο, αλλά καλό θα ήταν οι πολίτες να αποφεύγουν την είσοδο στα νερά της λίμνης κατά την περίοδο του δηλητηριασμού των νερών.

Διακρίνεται κυρίως για το τρομακτικό στόμα της που αποτελείται από πολλές σειρές "δοντιών" και το οποίο χρησιμοποιεί ώστε να κολλάει σαν βεντούζα επάνω σε άλλα ψάρια, απομυζώντας το αίμα τους. Το μήκος του τρομακτικού ψαριού φτάνει τα 60 με 90 εκατοστά και χαρακτηριστικό τους γνώρισμα είναι ότι δεν έχουν καθόλου σαγόνια.

Ανήκει στην οικογένεια Πετρομυζοντιδών, όπου περιλαμβάνονται περίπου 40 είδη, ενώ διακρίνεται σε ποταμίσια και θαλάσσια μύραινα.

Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται προσπάθεια εξόντωσης του ψαριού. Από το 1940 και μετά οι Αμερικανικές Αρχές έχουν ξοδέψει πάνω από 400 εκατομμύρια δολάρια στην προσπάθεια αφανισμού του από τις λίμνες.

Λάμπραινα είχε πρόσφατα πιαστεί και στα δίχτυα Έλληνα ψαρά από τον Πόρο, ο οποίος έδωσε τη φωτογραφία με το ψάρι στα "Κεφαλονίτικα Νέα".

Η θαλάσσια Λάμπραινα κολλάει πάνω στο σώμα μεγάλων ψαριών και ξύνει τη σάρκα τους με τα δόντια της. Ο ξενιστής συνήθως πεθαίνει από ακατάσχετη αιμορραγία, οπότε το παράσιτο ξεκολλά για να αναζητήσει νέο θύμα.

news247.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα