Ανώνυμο το θέατρο των Όσκαρ;

15:53 17/2/2012 - Πηγή: 24wro
Η Eastman Kodak έλαβε την Τετάρτη την έγκριση του δικαστηρίου... για τον τερματισμό της συμφωνία χορηγίας της του Θεάτρου, στο οποίο στεγάζονται τα Όσκαρ.

Η Kodak το 2000 είχε υπογράψει ένα συμβόλαιο ύψους 74 εκατομμυρίων δολαρίων για την συμφωνία χορηγίας της ονομασίας του θεάτρου στο οποίο πραγματοποιείται
η τελετή απονομής των κινηματογραφικών βραβείων. Οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες όμως έχουν «αναγκάσει» την εταιρεία να αγωνίζεται προκειμένου να αποφύγει την χρεοκοπία.

Έτσι, τον περασμένο μήνα, μία από της κινήσεις της ήταν να καταθέσει αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 11 το οποίο αφορά την προστασία από πτώχευση, προκειμένου να καταφέρει να τερματίσει την σύμβαση για την ονομασία του θεάτρου, σε μία προσπάθεια να βελτιώσει τα οικονομικά της στοιχεία.

Οι οικονομικοί σύμβουλοι της εταιρείας δήλωσαν στο δικαστήριο πως τα οφέλη που αναφέρονται στα έγγραφα χορηγίας για το 3300 θέσεων πρώην θέατρο Kodak δεν αξίζουν το κόστος της σύμβασης.
Σαν αποτέλεσμα της κίνησης αυτής ήταν προχθές η Kodak να επιβεβαιώσει ότι ένας αμερικανός δικαστής πτωχεύσεων ενέκρινε την αίτηση της να τερματίσει τη συμφωνία.

Όπως είναι φυσικό παραμένει ασαφές ποιο θα είναι το όνομα του Θεάτρου κατά την φετινή τελετή απονομής των Όσκαρ στις 26 Φεβρουαρίου. Η Kodak από την πλευρά της είπε ότι η καταγγελία έχει άμεση ισχύ και οι ερωτήσεις που αφορούν το όνομα θα πρέπει πλέον να απευθύνονται στους ιδιοκτήτες του χώρου και την Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών.

Ο όμιλος CIM, ο οποίος κατέχει τα δικαιώματα του θεάτρου, αρνήθηκε να σχολιάσει την απόφαση, ή το μέλλον του ονόματος του θεάτρου.

Το θέατρο έχει ένα δωμάτιο με το όνομα George Eastman, το όνομά του ιδρυτή της Kodak, ένα δωμάτιο στο οποίο παρουσιάζονται τα εννέα Όσκαρ με τα οποία έχει βραβευτεί Kodak για τα επιστημονικά και τεχνικά επιτεύγματά της και την εισφορά της στον κλάδο, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην ιστοσελίδα του θεάτρου.

Η Kodak, έχει την βάση της στο Ρότσεστερ της Νέας Υόρκη, και αποτελεί μία από τις πρωτοπόρους στην φωτογραφία. Τα τελευταία χρόνια όμως έχει «χτυπηθεί» από τον ανταγωνισμό και δεν έχει καταφέρει να συμβαδίσει με την ίδια ταχύτητα με τους υπολοίπους στην μετάβαση από φιλμ στην ψηφιακή τεχνολογία. Την τελευταία δεκαετία έχει ανακάμψει, αλλά κατέθεσε αίτηση προστασίας πτώχευσης, όταν άρχισε να αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας μετρητών.

Το αρμόδιο Δικαστήριο Πτώχευσης των ΗΠΑ της περιοχής της Νέας Υόρκης που χειρίζεται την υπόθεση ενέκρινε επίσης 950 εκατομμύρια δολάρια για την Kodak, επιτρέποντας της έτσι να λειτουργεί κανονικά κατά τη διάρκεια της πτώχευσης.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας Κρίστοφερ Βερόντα δήλωσε πως η εταιρεία θα έχει παρουσία στην τελετή απονομής, καθώς η επτά από της εννέα ταινίες που είναι υποψήφιες για το Όσκαρ καλύτερης ταινίας είναι «γυρισμένες» με φίλμ Kodak.
Keywords
Τυχαία Θέματα