VIDEO: Πογκρόμ κατά μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας

21:15 13/5/2011 - Πηγή: 24wro

Κύμα βίας σαρώνει την πρωτεύουσα. Ακροδεξιοί σταμάτησαν λεωφορείο και χτύπησαν...
αλλοδαπούς την Παρασκευή. Δεκάδες τραυματίες την Πέμπτη, όπου σημειώθηκαν οργανωμένες επιθέσεις. Ευθύνες στην κυβέρνηση καταλογίζει η αριστερά 
Καζάνι που βράζει παραμένει το κέντρο της Αθήνας, με τις αρχές να παρακολουθούν μουδιασμένες το κυνηγητό των αλλοδαπών από ακροδεξιούς.
Την Πέμπτη από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα, καθώς πραγματοποιήθηκαν δεκάδες οργανωμένες επιθέσεις σε βάρος αλλοδαπών, με αφορμή τη δολοφονία
του 44χρονου Μανώλη Καντάρη. 
Νεαροί, μέλη ακροδεξιών οργανώσεων, φορώντας κράνη  και έχοντας μαχαίρια και ρόπαλα, προσπάθησαν να τραυματίσουν μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας και να καταστρέψουν τα καταστήματά τους.
Τις ενέργειές τους κατέγραφαν κάμερες ασφαλείας.  Δεκάδες αλλοδαποί μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία το βράδυ της Πέμπτης.
Ακροδεξιοί σταμάτησαν την Παρασκευή διερχόμενο λεωφορείο κατέβασαν τους αλλοδαπούς επιβάτες και τους ξυλοκόπησαν άγρια, κοντά στο σημείο που δολοφονήθηκε ο 44χρονος συμπολίτης μας.
Συνολικά 48 άτομα προσήχθησαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων. Οι περισσότεροι ανήκουν στον χώρο της άκρας δεξιάς και να προέρχονται από την περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.




Παπαρήγα: "Όχι στην αυτοδικία"


Να αποκλειστεί πάση θυσία μια βεντέτα ανάμεσα στους Έλληνες και τους ξένους και να αναπτυχθεί μεταξύ τους αλληλεγγύη, τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας την Παρασκευή στο ραδιοσταθμό Real FM.


Αναφερόμενη στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες ημέρες στο κέντρο της Αθήνας η κ. Παπαρήγα είπε ότι "τίποτα δεν γίνεται αυθόρμητα, το αυθόρμητο κρατάει μια δυο μέρες" και πρόσθεσε ότι "όταν ένα πρόβλημα σαπίσει, τότε πραγματικά γίνεται και πιο δύσκολη η λύση του. Γιατί φαινομενικά τώρα η μόνη λύση είναι η καταστολή. Όλοι ζητάνε έξω από κάθε σπίτι να υπάρχει αστυνομία, δεν λύνεται το πρόβλημα".


Για το ρόλο της αστυνομίας, η κ. Παπαρήγα είπε ότι αναμφισβήτητα χρειάζεται επιτήρηση ιδιαίτερα ορισμένες ώρες της ημέρας, μετά τις 9-10 το βράδυ, το πρωί που πάει ο άλλος στη δουλειά του, γιατί τα φαινόμενα πολλαπλασιάζονται. Χρειάζεται επιτήρηση, σημείωσε η Γραμματέας του ΚΚΕ, και ένας από τους λόγους ύπαρξης των αστυνομικών δυνάμεων είναι για να διαφυλάσσουν από την εγκληματικότητα, όχι για να σπάνε κεφάλια διαδηλωτών.


Πρέπει, τόνισε η κ. Παπαρήγα, "να απομονωθούν -κοινωνικά εννοώ, όχι με αυτοδικία- ορισμένες εκδηλώσεις, εν πάση περιπτώσει δεν μπορεί να περιφρουρεί το κέντρο της Αθήνας η 'Χρυσή Αυγή', δεν μπορεί να πρέπει να τραγουδήσω τον εθνικό ύμνο για να περάσω από μία περιοχή".


Επίθεση ΑΝΤΑΡΣΥΑ στον Παπουτσή


Για "Πρωτοφανές ρατσιστικό πογκρόμ, το οποίο εξαπέλυσε η αστυνομία, σε συνεργασία με τις παρακρατικές συμμορίες της "Χρυσής Αυγής", κατά των μεταναστών και των καταστημάτων τους, στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας και τις γει
Keywords
Τυχαία Θέματα