Kακές συνήθειες, κόψτο το ρημάδι!

14:25 10/4/2011 - Πηγή: 24wro

Οι υποσχέσεις είναι πάντα ελκυστικές και αισιόδοξες...

  
Εν αρχή ην η δίαιτα... Ως γνωστόν, η άνοιξη είναι ο προθάλαμος του καλοκαιριού. Με το που έσκασε μύτη λοιπόν κι άρχισε να αλλάζει η φύση χρώματα και ο υδράργυρος να παίρνει την πάνω βόλτα, ξεκίνησαν και οι διαδικασίες για την τήρηση του ετήσιου θερινού πρωτόκολλου. Το έπος της παραλίας και η φραπεδιά, που φέτος έχουν κι ένα άμεσα ...επαναστατικό χαρακτήρα κόντρα στη μιζέρια και το Μνημόνιο!

Όμως, τα λιγότερα ρούχα αποκαλύπτουν την
τραγωδία που παίχτηκε όλο το χειμώνα, όταν κάθε βράδυ απολαμβάναμε τους μεζέδες μπροστά στην τηλεόραση ή όταν επιχειρούσαμε ...καταδρομικές στα απανταχού φαγάδικα -χώρια τα ποτά. Είναι γνωστό πως μια ζωή την έχουμε και τι θα καταλάβουμε αν δεν την γλεντήσουμε κλπ αλλά μόλις σκάσει μύτη ο Απρίλιος αρχίζουν οι ...κρίσεις πανικού. Και τότε ξεκινάει η κούρσα δίαιτα-γυμναστήριο-μασάζ και ινστιτούτο καλλονής για να αποβάλουμε από πάνω μας αυτά που με τόσο κόπο χτίσαμε όλο το χειμώνα, τα σωσίβια δηλαδή γύρω από τη μέση...

Έτσι εκεί που όλο το προηγούμενο διάστημα έξω από τα γυμναστήρια και τους οίκους ομορφιάς μπορούσες να παρκάρεις νταλίκα, τώρα δεν χωράει ούτε παπάκι, ούτε πατίνι.
Οι υποσχέσεις είναι πάντα ελκυστικές και αισιόδοξες. Σε συνδυασμό με σωστή διατροφή (αεροφαγία λέγεται αυτό) πρωτεΐνες, ω3 λιπαρά, ασπράδια αβγών και ένα πράγμα που λέγεται κουάκερ κάνεις κορμί που ζηλεύει η Σκλεναρίκοβα (λέμε τώρα) μέσα σε χρόνο dt. Και ύστερα βγαίνεις με άνεση στην παραλία για να δροσιστείς και να ανταλλάξεις με τους φίλους σου καυτές πληροφορίες για το πως έχασες 18 κιλά σε μια εβδομάδα αλλά και να σχολιάσεις το δράμα της Κικής που παρ’ όλες τις κρέμες, τις δίαιτες και τα εξουθενωτικά πηδήματα, δεν μπόρεσε τελικά να μεταμορφωθεί από χειμωνιάτικη φάλαινα σε θερινή συλφίδα.

Φταίει όμως μόνον η όποια Κική που δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες της;
Συν Αθηνά και χείρα κίνει υποδεικνύει το αρχαίο ρητό και είναι βέβαια σωστό. Αλλά αν λείπει η Αθηνά όσο κι αν κουνήσουμε τα χέρια ή τα πόδια μας το αποτέλεσμα θα είναι ένα τεράστιο μηδενικό!

Γιατί καλά αν έχεις διελεύσεις Κρόνου από το χάρτη σου, στριμώχνεσαι, ζορίζεσαι, αντέχεις και κάνεις τη διατροφή σου τη γυμναστική σου, όλα όσα πρέπει. Αν όμως έχεις Δία ή Ποσειδώνα πως κατατροπώνεις τις κακές συνήθειες του χειμώνα και πολύ περισσότερο μιας ολόκληρης ζωής; Πως βάζεις τον εαυτό σου σε τάξη να σταματήσει να τρώει ή τέλος πάντων να κόψει τις κακές συνήθειες που του δημιουργούν από έντονη δυσαρέσκεια έως και κατάθλιψη σε ένα άκρως καλοκαιρινό περιβάλλον;
Σε μια τέτοια περίπτωση καλό είναι να επικρατήσει η σκέψη πως αυτό που μετράει στον άνθρωπο είναι ο χαρακτήρας και τα ψυχικά του χαρίσματα! Απλά δεν υπογράφεις ποτέ το ...Μνημόνιο διαίτης και απολαμβάνεις την κορμάρα σου με τα παρελκόμενα της, στέλνοντας την κατάθλιψη και τις ενοχές στον αγύριστο!

Είναι γεγονός πως οι απόπειρες μας να επανέλθουμε «
Keywords
Τυχαία Θέματα