Χτίστε την Ευτυχία!

Τον τελευταίο καιρό κυκλοφορούσε στο FB ένας κατάλογος με είκοσι κανόνες ευτυχίας, με τους οποίους οφείλω να ομολογήσω πως συμφωνούσα με τους περισσότερους. Η ευτυχία θέλει τελικά συνταγή; Και τι τελικά είναι ευτυχία; Να πετάς στα σύννεφα; Να χαμογελάς όλη την ώρα, πως μπορεί να δοθεί σε κάτι που θεωρείται και σε κάποια σημεία υποκειμενικό ένας ορισμός;

Και τότε σκέφτηκα να λειτουργήσω με την αντίθετη άποψη. Πότε νιώθουμε δυστυχία και τι μας την προκαλεί.

Νιώθουμε δυστυχία και απόγνωση όταν δεν

έχουμε δουλειά ή όταν δεν περνάμε καλά στη δουλειά μας. Όταν οι φίλοι μας, μας φορτώνουν τα προβλήματά τους χωρίς να ακούν τα δικά μας. Όταν δεν έχουμε ελεύθερο χρόνο για τον εαυτό μας και για τις ανάγκες μας. Όταν μας αδικούν χωρίς λόγο ή γινόμαστε δέκτες παράλογων συμπεριφορών και αντιλήψεων.

Όταν νιώθουμε μοναξιά, τις ώρες να μη περνούν, τα λεπτά να χτυπούν βασανιστικά στο μυαλό μας. Είμαστε δυστυχισμένοι όταν δεν έχουμε ίχνος ηθικής. Όταν σκεφτόμαστε μόνο τον εαυτό μας. Να περνάμε εμείς καλά και να μη μας ενδιαφέρει ο άλλος.

Δυστυχισμένοι είναι οι κομπλεξικοί άνθρωποι, εκείνοι που νομίζουν πως όλος ο κόσμος περιστρέφεται γύρω από αυτούς. Όταν νιώθουμε πως έχουμε παραμελήσει το σώμα, το πνεύμα και την ψυχή μας.

Εγώ θα πως με τη σειρά μου πως η ζωή που ζούμε είναι μία…

Αξίζει να τη βιώνουμε μακριά από μικρότητες, που καθιστούν και εμάς μικρούς, ανθρωπάκια….

Η ευτυχία είναι συναίσθημα κατά βάση και όχι μόνο κατάσταση. Είναι να τα έχεις βρει με τον εαυτό σου, να πέφτεις το βράδυ ήσυχος για ύπνο και ήρεμο, ναι, με τη συνείδηση καθαρή…

Και από εκεί και πέρα κάθε λιθαράκι ευτυχίας αποκτιέται καθημερινά με κόπο, σοβαρότητα, και διάθεση για τη ζωή…..

Keywords
Τυχαία Θέματα