ΚΟΤΖΙΑΣ | Πώς μπορεί να είναι ο Ολυμπιακός του 2012-2013;

Τα γράψαμε στην SportDay, θα τα διαβάσετε σε λίγο και στο www.sday.gr: ο Ολυμπιακός ήταν η καλύτερη ομάδα στους πέντε τελικούς και νίκησε δίκαια, κάτι, άλλωστε, που παραδέχθηκαν και οι αντίπαλοί του: "Πανάξια πήρε το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός" είπε χαρακτηριστικά ο Κώστας Τσαρτσαρής.


Οι "ερυθρόλευκοι" το "έκαψαν" μέχρι πρωίας και δικαιολογημένα, αφού η επιτυχία είναι

τεράστια. Μία ομάδα, που οι πολλοί στην αρχή την είχαν ανίκανη για τα πάντα (με πρώτους τους φιλάθλους της), τελείωσε την χρονιά με κάτι, που δεν έχει ξαναγίνει στην Ευρώπη: πήρε την Ευρωλίγκα κόντρα στο μεγαθήριο ΤΣΣΚΑ ενώ έχανε με 53-34 και κατέκτησε την πιο δυνατή λίγκα της Ευρώπης. Είναι η πιο δυνατή λίγκα, αφού είχε να αντιμετωπίσει την κορυφαία ομάδα της Ευρώπης τα τελευταία 15 χρόνια. Κάτι, που υποστήριξε με στόμφο και ο Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Το θέμα είναι τι γίνεται από δω και πέρα και πώς μπορεί να αξιοποιηθεί αυτό, που λένε οι πολλοί, ότι ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα του μέλλοντος.
Κατ' αρχάς τα πάντα ξεκινάνε από τον προπονητή. Το συμβόλαιο του Ντούσαν Ίβκοβιτς τελείωσε και δεν χωρά αμφιβολία ότι οι δύο πλευρές πρέπει να συνεχίσουν την δουλειά, που έχουν ξεκινήσει, την στιγμή, βεβαίως, που οι φιλοδοξίες του Ολυμπιακού τώρα αρχίζουν να γίνονται ολοένα και πιο μεγάλες. Ο Ντούντα είναι σε μεγάλη ηλικία, από ό, τι έχει δείξει, όμως, τα κότσια του κρατάνε και βεβαίως έχει σταφ, που δίνει την απαραίτητη συμπαράσταση.

Ελεύθεροι είναι και ο Γιώργος Πρίντεζης με τον Κώστα Σλούκα. Ο πρώτος, αν δεν υπήρχε φέτος ο Σπανούλης, θα αναδεικνυόταν στον καλύτερο παίκτη της Ευρώπης. Η βελτίωσή του είναι τρομακτικά εντυπωσιακή, είναι πλέον κάτι παραπάνω από έτοιμος παίκτης, παίκτης από το πάνω ράφι. Το παρελθόν με τον Ολυμπιακό του είναι γνωστό, όταν για οικονομικούς λόγους, έφυγε για την Μάλαγα, όπως γνωστό είναι επίσης ότι μετάνοιωσε που πήγε εκεί και πέρυσι έκανε σαν τρελός να γυρίσει πίσω. Εκτιμάται ότι στο οικονομικό θα βρεθεί λύση και ο Πρίντεζης θα μείνει. Αν και ο Ολυμπιακός πλέον δεν δίνει τα χρήματα, που έδινε, και παράλληλα εκτιμάται ότι δεν υπάρχει άλλη ευρωπαϊκή ομάδα, που θα δώσει στον 27χρονο τόσο πολύ περισσότερα χρήματα, που θα τον δελεάσει. Τέτοιες μπορεί να είναι η Μπαρτσελόνα με την ΤΣΣΚΑ, αλλά δεν βλέπουμε να γίνεται κίνηση από αυτές, όπως γενικώς δεν βλέπουμε τον Πρίντεζη να σκέφτεται να ξαναμετακομίσει. Για ομάδες τύπου Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης, Φενέρ, Εφές και λοιπά (ομάδες, δηλαδή, που μπορούν να κάνουν την οικονομική υπέρβαση), δεν κάνουμε καν λόγο, αφού ο Πρίντεζης εκτός των άλλων έχει πλέον τεράστιες φιλοδοξίες.

Του Σλούκα η περίπτωση είναι πιο περίπλοκη. Έχουν γίνει ήδη επαφές για ανανέωση της συνεργασίας και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει ακόμη διαφορά στο οικονομικό. Ο Σλούκας είναι απαραίτητος στον Ολυμπιακό του παρόντος και του μέλλοντος για τον επιπλέον λόγο ότι είναι ο ένας από τους 90άρηδες των Πειραιωτών.
Από κει και πέρα, το θέμα είναι τι γίνεται με τους Ντόρσεϊ και Λο, που αποκτήθηκαν μεσούσης
Keywords
Τυχαία Θέματα