ΣΦΥΡΙΧΤΡΑΣ | Στο Hall Of Fame ο Ρήγας!

Τεράστια διάκριση για τον υπεύθυνο για τα θέματα διαιτησίας της Ευρωλίγκας, Κώστα Ρήγα, ο οποίος -όπως ανακοίνωσε επίσημα η FIBA- στις 19 Ιουνίου θα μπει στο Hall Of Fame μαζί με άλλες 11 σπουδαίες προσωπικότητες του παγκοσμίου μπάσκετ.

Η σχετική τελετή θα πραγματοποιηθεί στις 19 Ιουνίου στα κεντρικά γραφεία της FIBA,

που εδρεύει στη Γενεύη. Στο Hall Of Fame παρέα με τον Κώστα Ρήγα θα συμπεριληφθούν επίσης και οι μπασκετμπολίστες Ντέιβιντ Ρόμπινσον (ΗΠΑ), Άντριου Γκέιζ (Αυστραλία), Ζόραν Σλάβνιτς (Σερβία), Ζαν Ζακ Κονσεϊσάο (Αγκόλα), οι μπασκετμπολίστριες Τερέζα Έντουαρντς (ΗΠΑ), Πάουλα Γκονσάλβες(Βραζιλία), οι προπονητές Τζακ Ντόνακιου (Καναδάς), Πατ Σάμιτ (ΗΠΑ),Τσέζαρε Ρουμπίνι (μετά θάνατον) και ο Ιταλός παράγοντας Άλντο Βιτάλε. Εκτός από τον Κώστα Ρήγα, στο Hall Of Fame από πλευράς διαιτησίας θα μπει και ο Βούλγαρος Βαλεντίν Λαζάροφ.

Ο Κώστας Ρήγας γεννήθηκε το 1944, έπαιξε μπάσκετ στον Αμύντα, εκπροσώπησε την Εθνική Ελλάδας σε ένα ματς και το 1977 έγινε διεθνής διαιτητής. Στην καριέρα του σφύριξε 23 τελικούς, ενώ θα γίνει ο τρίτος Έλληνας που θα δει το όνομά του Hall Of Fame, μετά τον Νίκο Γκάλη και τον πρώην διαιτητή Κώστα Δήμου.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το Hall Of Fame της FIBA υφίσταται από το 2007.

Keywords
Τυχαία Θέματα