ΕΛΛΑΔΑ | "Δημήτρης Ραχωβίτσας": Το... σήκωσε ο Πανερυθραϊκός (pics)

Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Τουρνουά "Δημήτρης Ραχωβίτσας" που διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου -στη μνήμη του σπουδαίου παράγοντα του μπάσκετ που έφυγε πρόωρα απ' τη ζωή- και ο Πανερυθραϊκός (σ.σ. η προτελευταία ομάδα την οποία υπηρέτησε ο Δ. Ραχωβίτσας) ήταν εκείνος που κατέκτησε την πρωτιά επικρατώντας στον Μεγάλο τελικό της Νίκης Αμαρουσίου με 81-73.

Η τρίτη ημέρα του Τουρνουά, ωστόσο, άνοιξε με τη διεξαγωγή του Μικρού τελικού όπου το Μαρούσι ήταν καταιγιστικό και με σπουδαία εμφάνιση

επικράτησε άνετα του Δούκα με 73-49. Ο Θέμης Κουπίδης ήταν ασταμάτητος και ο κορυφαίος από πλευράς νικητών με 28 πόντους (5/9 τρίπ.), με τον Κώστα Μαχαίρα να τον ακολουθεί σε απόδοση και σκοράρισμα (19π.). Απ' τους ηττημένους διασώθηκαν οι Ζακυνθινός και Μελάς που σημείωσαν από 13 πόντους έκαστος, αλλά και ο "μπαρουτοκαπνισμένος" Γιώργος Καλαϊτζής (10π.).

Ο Μεγάλος τελικός αποζημίωσε και με το παραπάνω τους φιλάθλους οι οποίοι φάνηκαν... αντάξιοι μίας τέτοιας διοργάνωσης κατακλύζοντας και την τρίτη ημέρα το κλειστό της Κοκκινιάς (σ.σ. έδρας της Νίκης Αμαρουσίου). Νίκη Αμαρουσίου και Πανερυθραϊκός έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης δείχνοντας ότι είναι σε πολύ καλό δρόμο εν όψει της έναρξης του πρωταθλήματος και για 28 λεπτά συμβάδιζαν στο σκορ με το παιχνίδι να είναι... ντέρμπι ολκής! Ωστόσο, από τα τέλη του τρίτου δεκαλέπτου η ομάδα του Δημήτρη Χουχουλή έκανε ένα σερί, πήρε μικρό προβάδισμα και διατηρώντας το μέχρι τέλους πανηγύρισε την κατάκτηση του 1ου Τουρνουά "Δημήτρης Ραχωβίτσας". Highlight του τελικού -αλλά και γενικότερα των τεσσάρων αγώνων- ήταν αναμφίβολα η "βόμβα" του αρχηγού της Νίκης, Βασίλη Κοντογιάννη, από το κέντρο του γηπέδου με τη λήξη της πρώτης περιόδου! Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Τάσος Καλλιανιώτης με 16 πόντους και ακολούθησε ο Στέφανος Σολωμός με 11, ενώ από πλευράς Νίκης ξεχώρισαν οι Μίλος Παβλίσεβιτς και Βασίλης Κοντογιάννης με 20 και 17 πόντους αντίστοιχα.

MVP του Τουρνουά αναδείχθηκε ο Τάσος Καλλιανιώτης ο οποίος μέτρησε συνολικά 26 πόντους (6/12 τρίπ.), 8 ριμπάουντ, 6 κλεψίματα, 4 ασίστ και tendex 0,880, ενώ πρώτος σκόρερ ήταν ο Μίλος Παβλίσεβιτς με 45 πόντους.

Στο περιθώριο των δύο αναμετρήσεων, οι τέσσερις ομάδες (Μαρούσι, Δούκας, Πανερυθραϊκός και Νίκη Αμαρουσίου) έβγαλαν αναμνηστικές φωτογραφίες. Με το τέλος του τελικού, παίκτες και προπονητές στο καθιερωμένο "ζντο" αντί για το όνομα της ομάδας τους φώναξαν ρυθμικά "Ραχωβίτσας" στη μνήμη του αείμνηστου παράγοντα. Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης. Αρχικά ευχαρίστησε τους φιλάθλους που έδωσαν βροντερό παρών ενισχύοντας το Σικιαρίδειο Ιδρυμα ΑΜΕΑ (σ.σ. ο Δημήτρης Ραχωβίτσας είχε διατελέσει πρόεδρος του Ιδρύματος), αφού τα έσοδα -μαζεύτηκαν κάτι παραπάνω από 1.700 ευρώ!- από το Τουρνουά θα διατεθούν εξ ολοκλήρου εκεί. Επειτα, ο κ. δήμαρχος ξεκίνησε τις απονομές ευχαριστώντας μία προς μία τις ομάδες που έλαβαν μέρος στο Τουρνουά, έκανε φυσικά ιδιαίτερη μνεία στον εκλιπόντα τονίζοντας τη σπουδαία δράση του και το αξιοπρόσεχτο έργο-"κληρονομιά" που άφησε πίσω του, εκθείασε τον Α.Σ. Νίκη Αμαρουσίου και τον πρόεδρο Αντώνη Τσέκενη για την πρωτοβουλία τους και -το σημαντικότερο- υποσχέθηκε ότι το Τουρνουά "Δημήτρης Ραχωβίτσας" θα γίνει θεσμός!

Τη σκυτάλη πήρε ο προπονητής της Νίκης Αμαρουσίου -και γιος του εκλιπόντος- Μιχάλης Ραχωβίτσας, ο οποίος φανερά συγκινημένος ευχαρίστησε με τη σειρά του τις υπόλοιπες τρεις ομάδες εξηγώντας ότι "αν δεν συμμετείχαν οι συγκεκριμένες ομάδες δεν θα ήταν το ίδιο για μένα" (σ.σ. θυμίζουμε ότι ο Δημήτρης Ραχωβίτσας είχε υπηρετήσει και τους τέσσερις συλλόγους από διαφορετικά πόστα), ενώ τέλος χάρισε τη μπάλα του 1ου Τουρνουά στον δήμαρχο λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "χαρίζουμε τη μπάλα του Τουρνουά στον δήμαρχο για να τη βάλει στο γραφείο του και να θυμάται ότι κάθε χρόνο τέτοιες μέρες πρέπει να... γίνεται το τουρνουά"!

Κατά την απονομή του κυπέλλου της 1ης θέσης στον Πανερυθραϊκό, το λόγο πήρε ο προπονητής της ομάδας -και τεχνικός διευθυντής της Νίκης Αμαρουσίου- Δημήτρης Χουχουλής, που με τα όσα είπε για τον Δημήτρη Ραχωβίτσα -τον οποίο όπως εξήγησε είχε σαν πατέρα- συγκίνησε τους πάντες, ενώ στο τέλος -στη συγκινητικότερη στιγμή της βραδιάς- έκανε και ο ίδιος μία απονομή... Ανέβηκε στις εξέδρες και παρέδωσε στη σύζυγο του Δημήτρη Ραχωβίτσα μία μπλούζα του Πανερυθραϊκού η οποία έγραφε "Δημήτρης Ραχωβίτσας για πάντα στις καρδιές μας", στη μνήμη του εκλιπόντος.

Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ:

Keywords
Τυχαία Θέματα