Α ΕΣΚΑΝΑ | Όσκαρ 6ης αγωνιστικής

Λίγα ντέρμπι, αλλά θεαματικά παιχνίδια περιελάμβανε η 6η αγωνιστική της Α' ΕΣΚΑΝΑ και το superbasket.gr περνάει από... ακτινογραφία όσους ξεχώρισαν περισσότερο.

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΝΤΑΔΑ1. Δημήτρης Γιαννόπουλος (Άλιμος)

Ο Άλιμος ξεκίνησε τραγικά το πρωτάθλημα, όμως η πορεία είναι ανοδική και πέραν του "γερόλυκου" Γιώργου Τσιριγωτάκη και των έμπειρων Παπουλίδη, Βλασόπουλου, το τελευταίο διάστημα έχει κάνει το ξεπέταγμά του ο Δημήτρης Γιαννόπουλος. Ο ταλαντούχος

γκαρντ εντυπωσίασε πέρυσι με τους Τράχωνες και φέτος κάνει το ίδιο και στον ΑΛΦΑ, με τους 26 πόντους του στο μεγάλο ντέρμπι με τη ΝΕΜ να "μιλούν" από μόνοι τους.

2. Κώστας Οικονομόπουλος (Μίλωνας)

Το ταλέντο του είχε ξεχωρίσει από τις συμμετοχές του Μίλωνα στη Γ' Εθνική, όμως φέτος φαίνεται πως είναι η χρονιά του! Ο διεθνής γκαρντ είναι μόλις 17 ετών κι έχει επωμιστεί ηγετικό ρόλο στους Νεοσμυρνιώτες. Οι ικανότητές του είναι πλούσιες και σίγουρα του αξίζει μία θέση στην καλύτερη πεντάδα της αγωνιστικής, μετά από τη σπουδαία νίκη του Μίλωνα επί του Πορφύρα. Ο Κώστας Οικονομόπουλος σκόραρε 18 πόντους με 2 τρίποντα και είχε σημαντική συνεισφορά στο σπουδαίο ροζ φύλλο.

3. Ανδρέας Βήχος (Δραπετσώνα)

Ένας μεγάλος σκόρερ πήρε το όπλο του και "πυροβολούσε" ανελέητα την άμυνα του ΑΟΝ Αργυρούπολης. Ο έμπειρος γκαρντ / φόργουορντ ήταν ο ηγέτης της ομάδας της Δραπετσώνας μαζί με τον Αλέξανδρο Καρλάφτη κι έτσι κατάφεραν να φέρουν το ροζ φύλλο, παρά τη συγκλονιστική παρουσία του Γρηγοράκου (36 πόντοι). Ο Βήχος φόρτωσε το αντίπαλο καλάθι με 26 πόντους (4 τρίποντα) και κερδίσει το... βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της 6ης αγωνιστικής.

4. Γιώργος Κόκκινος (Άρης Νικαίας)

Είτε αγωνιζόμενος σαν "τεσσάρι", είτε σαν "πεντάρι", η δουλειά του είναι μία. Να "σκοτώνει" τις αντίπαλες άμυνες, κάτι που κάνει και φέτος με μεγάλη αποτελεσματικότητα. Ο Άρης Νικαίας κατάφερε να αποδράσει με το πολύτιμο "διπλό" από την έδρα της Ευρυάλης Γλυφάδας και ο Γιώργος Κόκκινος ήταν πρώτος σκόρερ, με το κοντέρ να σταματάει στο... 31!

5. Μάικ Ευαγγελίτσης (Ερμής Πειραιά)

Η παρουσία του (όπως κι άλλων παικτών του Ερμή Πειραιά) αποτελεί "πολυτέλεια" για το πρωτάθλημα της Α' ΕΣΚΑΝΑ, καθώς δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως πρόκειται για τον πρώτο σκόρερ του περσινού πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής όσον αφορά τον 1ο όμιλο Νότου. Ο Μάικ Ευαγγελίτσης (24 πόντοι) ήταν καταιγιστικός απέναντι στην ανήμπορη να τον σταματήσει φροντ λάιν του ΠΕΡΑ, κι έτσι ο Ερμής Πειραιά του Αντώνη Μάντζαρη κατέκτησε το τέταρτο ροζ φύλλο του στο πρωτάθλημα.

MVPΑνδρέας Βήχος (Δραπετσώνα)

HERO OF THE NIGHTΓιώργος Σουρλής (Μανδραϊκός)

Παίκτης-ηγέτης, με μεγάλη προσωπικότητα, που παίρνει τη μπάλα στα κρίσιμα και την αφήνει στο καλάθι. Ο Γιώργος Σουρλής ήταν εξαιρετικός κόντρα στη Νέα Πέραμο, σκοράροντας σε καίρια σημεία και οργανώνοντας ιδανικά το παιχνίδι του Μανδραϊκού, με την ομάδα του Γιάννη Γρίβα να παραμένει αήττητη, παρότι δυσκολεύτηκε αρκετά απέναντι στο αξιόμαχο σύνολο του Γιώργου Ρουμπελάκη.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣΒαγγέλης Πεταλάς (Δραπετσώνα)

Ο τεχνικός της Δραπετσώνας κερδίζει δικαιωματικά τη μάχη των πάγκων στην 7η αγωνιστική. Στο μεγάλο ντέρμπι με τον ΑΟΝΑ, ο Βαγγέλης Πεταλάς παρέμεινε ψύχραιμος, περιόρισε τους περισσότερους αντιπάλους του, πλην Γρηγοράκου, και στο τέλος ήρθαν τα πανηγύρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα