Ξέσπασμα του Αχιλλέα Μπέου- «Λαμόγιο και ξεφτίλας ο Ζωγράφος»

«Μύδρους» εναντίον του Χριστόφορου Ζωγράφου εξαπέλυσε ο Αχιλλέας Μπέος. Ο δήμαρχος Βόλου χρησιμοποίησε βαριές εκφράσεις για τον υπό παραίτηση αξιωματούχο της ΚΕΔ, ενώ επιτέθηκε και στην ΕΠΟ.

Μιλώντας στον «Metropolis 95,5», ο δήμαρχος Βόλου καταφέρθηκε εναντίον των Γκιρτζίκη και Ζωγράφου, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τον δεύτερο ως «λαμόγιο και ξεφτίλα».
Επίσης, ο Μπέος
τόνισε ότι δεν μπορεί να ξεκινήσει κανένα πρωτάθλημα με αυτούς τους αθλητικούς δικαστές, για τους οποίους ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «αν έχουν τσίπα, πρέπει να παραιτηθούν».

Όσο για την πρωτοβουλία της ΕΠΣ Θεσσαλίας για κατάπτωση του ΔΣ της ΕΠΟ, ανέφερε ότι τη χαιρετίζει και ευχήθηκε να είναι απαρχή για να σπάσει το απόστημα και να καθαρίσει το ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μπέος

Για την υπόθεση των στημένων και τις δικαστικές εξελίξεις: «Δεν απαλλάχθηκε κανένας. Ας δούμε τι θα πει το συμβούλιο εφετών. Με μια πρόταση του συμβουλίου δε σημαίνει ότι είσαι ένοχος ή αθώος. Αν αποφασίσει το συμβούλιο να πάω σε δίκη, θα πάω χωρίς δικηγόρο γιατί η υπόθεση του 2011 είναι αστεία. Αυτά δεν γίνονται ούτε στη Μπανανία.

Για τον Πλατινί, τι να πούμε; Που ήταν έξω από το Μαξίμου και έλεγε “δεν μπορούμε να επέμβουμε αν δεν ολοκληρωθούν τα ποινικά δικαστήρια” και όταν βγήκε από τον χασισοπότη πρωθυπουργό, την ντροπή της Ελλάδας, είπε “άλλαξαν τα δεδομένα” και διέλυσαν μια ομάδα;

Υπάρχουν 5 μάρτυρες, στοιχεία, αποδείξεις και λένε αθώοι; Ένας αλήτης ο Κλουκίνας, ένας επίορκος δικαστής; Δε μπορεί να ξεκινήσει κανένα πρωτάθλημα με αυτούς τους αθλητικούς δικαστές, με αυτές τις επιτροπές, με αυτό το αίσχος. Αν έχουν τσίπα, να παραιτηθούνε. Αν ξεκινήσει το πρωτάθλημα με αυτούς τους όρους, τότε ντρέπομαι για αυτό το κατάντημα».

Για την ΕΠΣ Θεσσαλίας και την αίτηση κατάπτωσης του ΔΣ της ΕΠΟ: «Χαιρετίζω αυτή την ομόφωνη, με 10-0, απόφαση και στηρίζω τον πρόεδρο όλο το συμβούλιο της ΕΠΣ Θεσσαλίας. Εύχομαι να είναι η απαρχή να σπάσει το απόστημα και να καθαρίσει το ποδόσφαιρο.

Το πρόσωπο που θα προτείνουν να είναι κοινής αποδοχής, να εμπνέει σεβασμό. Και με το πρώτο σφύριγμα, να γίνει συμφωνία σταματήσουν οι διαμαρτυρίες. Λάθη γίνονται και θα γίνονται, αρκεί να μην είναι σκόπιμα.

Σέβομαι και εκτιμώ ιδιαίτερα τον κ. Λυσσαρίδη. Όπως είναι σήμερα το ποδόσφαιρο με μια αμαρτωλή διοίκηση κα ένα κατεστημένο πρέπει να έρθει σε σύγκρουση. Μετά την προσωρινή διοίκηση, να μπουν στην ΕΠΟ πρόσωπα αποδεκτά και έτοιμα να συγκρουστούν με τα λαμόγια που λυμαίνονται σήμερα το ποδόσφαιρο και κάνουν περιουσίες».

Για την ΕΠΟ και την «εγκληματική οργάνωση»: «Έτσι όπως είναι δομημένο σήμερα το ποδόσφαιρο, την εύνοια την έχει μια ομάδα, ο Ολυμπιακός. Και δεν την χρειάζεται, αφού είναι η καλύτερη ομάδα.

Θα είναι άδικο όμως για τα πρόσωπα που εμπλέκονται, να προκαταβάλουμε ή να επηρεάσουμε δικαστικές συνειδήσεις. Η δικαιοσύνη αυτή τη φορά κάνει σωστή διαδικασία και σέβεται τους κατηγορουμένους, δίνοντας τους το δικαίωμα να απολογηθούν, να καταθέσουν υπομνήματα κάτι που δεν έγινε με μένα».

Για την κόρη του κ. Γκιρτζίκη που φέρεται να είναι μέλος της ΕΠΟ: «Όταν το μυρμήγκι πεθαίνει, βγάζει φτερά. Αυτοί τελειώσανε. Ας θυμηθούν, το 2001, ποιος έβαλε τα στήθη του μπροστά, κατά της παράγκας. Το 2004, είχα πει πως «όλες οι χούντες, κάποτε πέφτουν». Το σημερινό κατεστημένο με τιμώρησε με ισόβιο αποκλεισμό και οδήγησε την ομάδα μου και την περιουσία μου στον αφανισμό».

Για την προσωπική του σχέση με τον κ. Μαρινάκη: «Και με τον κ. Πατέρα, και με τον κ. Κόκκαλη και με τον κ. Βαρδινογιάννη είχαμε σχέσεις. Έχω έντονη προσωπικότητα και έχω το δικαίωμα να πιώ ένα καφέ, να πάω για φαγητό. Το τι λέγαμε, είναι προσωπικά δεδομένα».

Για τον Χριστόφορο Ζωγράφο: «Μεγαλύτερο λαμόγιο και ξεφτίλας από τον Ζωγράφο, δεν υπάρχει. Είναι ο χειρότερος χαρακτήρας και άνθρωπος. Ο συγκεκριμένος κύριος δεν έπρεπε να βρίσκεται καν στην ΚΕΔ και έπρεπε να παραιτηθεί εδώ και μήνες».

Για την προφυλάκιση του Αιμίλιου Κοτσώνη και τις συνομιλίες μαζί του: «Δεν θα πάω σ’ αυτή τη διαδικασία. Η υπόθεση χρήζει δικαστικής διερεύνησης, την οποία δε θέλω να επηρεάσω. Θεωρώ πως η δικαιοσύνη έχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να την ξεδιαλύνει και να βγάλει μια δίκαιη απόφαση. Θεωρώ πως η υπόθεση αυτή δεν έχει σχέση με το ποδόσφαιρο».

Πηγή: sport-fm.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα