«Θα πεθάνω για τον Αλλάχ» φώναξε ο δράστης της επίθεσης στη Γαλλία [βίντεο]

Ο δράστης της επίθεσης στο αεροδρόμιο Ορλί του Παρισιού φώναξε "Είμαι εδώ για να πεθάνω για τον Αλλάχ" και "Θα έχουμε νεκρούς", σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές της γαλλικής πρωτεύουσας.

www.eglimatikotita.gr -19 Μαρτίου 2017 39χρονος Γάλλος, ακραίος Ισλαμιστής, γνωστός στην αστυνομία για εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου ήταν ο άνδρας που σκόρπισε τον πανικό στο αεροδρόμιο Ορλί στο Παρίσι.

Ο δράστης, που προσπάθησε να αρπάξει το όπλο μιας στρατιωτίνας, είχε πετάξει στο πάτωμα μια τσάντα που
περιείχε ένα δοχείο με βενζίνη.Ο 39χρονος Ζιγιέντ Μπεν Μπελγκασέμ, Γάλλος υπήκοος, είχε κατηγορηθεί για ένοπλη ληστεία και ήταν ελεύθερος υπό όρους.

Είχε τεθεί υπό παρακολούθηση το 2015 χωρίς ωστόσο η έρευνα να αποδώσει καρπούς.

Ο άνδρας πλησίασε μια στρατιωτική περίπολο του αεροδρομίου και προσπάθησε να αποσπάσει το όπλο από μία γυναίκα την οποία και τραυμάτισε. Τοτε οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ και τραυμάτισαν θανάσιμα τον άνδρα.
«Ο ύποπτος αναγνωρίστηκε στο Vitry όπου έκανε μια κλοπή αυτοκινήτου και σε ένα μπαρ, όπου απείλησε όσους ήταν εκεί. Μπορούμε να συνδέσουμε την ταυτότητά του με αυτή σε έλεγχο ρουτίνας της τροχαίας λίγο νωρίτερα κοντά στο Garges-les-Gonesse στα βόρεια του Παρισιού. Ένας έλεγχος ρουτίνας που πήρε άσχημη τροπή
καθώς ο δράστης άνοιξε πυρ εναντίον ενός αστυνομικού με πυροβόλο όπλο τραυματίζοντάς τον»,δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Μπρουνο Λε Ρου.

Με βάση την επιλογή του στόχου και τις ενδείξεις περί ριζοσπαστικοποίησης του δράστη δικαιολογείται ο χειρισμός της επίθεσης ως τρομοκρατικής, πρόσθεσε ο εισαγγελέας.

Ο εισαγγελέας ανακοίνωσε επίσης ότι άλλοι τρεις άνθρωποι έχουν τεθεί υπό κράτηση από την αστυνομία.
Keywords
Τυχαία Θέματα
Αλλάχ, Γαλλία [βίντεο],allach, gallia [vinteo]