Τα 9 πιο θανατηφόρα φαγώσιμα..

Ο άνθρωπος είναι ένα από τα λίγα πλάσματα στον πλανήτη με την ικανότητα να αγνοεί το βασικό ένστικτο επιβίωσης - κάνει ελεύθερη πτώση, μαραθώνιους σε ερήμους προσπαθεί να κρατήσει την αναπνοή του κάτω από το νερό μόνο και μόνο για να σπάσει ένα ρεκόρ....

Και όμως, αυτή η προσπάθεια να δοκιμάσει κανείς τα όριά του, είναι αυτό που τον κάνει να αισθάνεται άνθρωπος, εναρμονισμένος με τη φύση και τις δυνατότητές του.

Δυνατότητες που αφορούν άλματα πολλών ποδών και πτώση από μεγάλο ύψος, αλλά και… μια επικίνδυνη διατροφή.

Τα φαγητά που ακολουθούν είναι σχεδιασμένα με επικίνδυνα
συστατικά ώστε να είναι δηλητηριώδη και -όχι κατά λάθος- πολλοί επιλέγουν να τα δοκιμάζουν.

Fugu, ένα ψάρι του οποίου τα εσωτερικά όργανα περιέχουν θανατηφόρες ποσότητες του δηλητηρίου tetrodoxin, για το οποίο δεν υπάρχει γνωστό αντίδοτο. Χρησιμοποιείται σε σούπες και σούσι.

Bullfrog, ο φρύνος της Ναμίμπια θεωρείται λιχουδιά, αλλά η εποχή στην οποία θα επιλέξει κανείς να τον δοκιμάσει είναι… ζωτικής σημασίας, αφού για να μην προκαλέσει νεφρική ανεπάρκεια, πρέπει να καταναλωθεί «μετά την τρίτη βροχή» ή όταν αρχίσει να κοάζει κατά την περίοδο της αναπαραγωγής.

Ackee, ένας καρπός ο οποίος είναι πλούσιος σε βιταμίνες και πρωτεΐνη. Αν όμως το φρούτο φαγωθεί προτού ωριμάσει, εμποδίζει τη γλυκόζη να απελευθερωθεί από το συκώτι, προκαλώντας το βίαιο ξέσπασμα ασθένειας ή το θάνατο.San Nak Ji, το Κορεάτικο αυτό έδεσμα είναι στην ουσία, ένα μωρό χταπόδι που σερβίρεται ωμό. Το χταπόδι διαμελίζεται και σερβίρεται σχεδόν αμέσως, οπότε ένας επίδοξος γευσιγνώστης πρέπει να προσέξει τα κινούμενα πλοκάμια και να μην τα καταπιεί ποτέ αμάσητα…

Koυκούτσια βερίκοκου, ένα δέντρο το οποίο αφθονεί στην Ελλάδα αλλά και την Τουρκία, και τα οποία κατά την πέψη απελευθερώνουν υδροκυάνιο. Το ψήσιμο των κουκουτσιών τα κάνει ασφαλή για κατανάλωση, αν κανείς θέλει να τα φάει για πρωινό.

Cassava, ένα φυτό του οποίου τα φύλλα και οι ρίζες είναι εξαιρετικά πλούσια σε κυάνιο. Η παραγωγή ενός ποτού, του piwarry, γίνεται στην Αφρική.

Casu Murzu, που θεωρείται από αρκετούς σκουπίδι και όχι φαγητό και έχει απαγορευτεί στα περισσότερα σημεία της Ιταλίας. Η παρασκευή του όμως είναι συγκλονιστική. Βασικά του συστατικά είναι ξινισμένο τυρί και αυγά που γεννάει μέσα ένα είδος μύγας, τα οποία όταν επωαστούν, ξεκινούν να τρώνε το τυρί μέχρι να το μαλακώσουν αρκετά για να φαγωθεί.

Εlderberries, τα οποία προτού ωριμάσουν, είναι ακατάλληλα για κατανάλωση, δεν είναι όμως επικίνδυνα όταν ωριμάσουν.

Blood Clams, ένα είδος μυδιών τα οποία βράζονται τόσο γρήγορα που διατηρούν ζωντανούς αρκετούς ιούς και βακτήρια, όπως τύφο και ηπατίτιδα Α.

Και τέλος, τo fast food μπορεί να κάνει κακό στην υγεία, αλλά ακόμα ο κόσμος το αγαπάει…
Infostires
Keywords
Αναζητήσεις
μωρο καταπιε κουκουτσι, καταπιε κουκουτσι βανιλιας
Τυχαία Θέματα