Σοκ από τις περιγραφές των θυμάτων του «δράκου του Αμαρουσίου»

Τις στιγμές φρίκης και αγωνίας που έζησαν στα χέρια του "δράκου του Αμαρουσίου" περιέγραψαν οι γυναίκες που έπεσαν θύματά του, στην δίκη που άρχισε τη Δευτέρα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, με κατηγορούμενο τον 30χρονο που θεωρείται ο δράστης των επιθέσεων.

www.eglimatikotita.gr -07 Μαρτίου 2017 Ο Εμμανουήλ-Ευθύμιος Κουτζής είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της απόπειρας βιασμού κατ' εξακολούθηση και της παράνομης οπλοκατοχής.

Οι
περιγραφές των θυμάτων
«Ένιωσα ένα χέρι στο στήθος, άρχισα να ουρλιάζω. Με έριξε κάτω, με κρατούσε από το κεφάλι. Σκέφτηκα ή θα με βιάσει ή θα σκάσω. Δεν μίλησε καθόλου, δυσκολευόταν με το ένα χέρι να μου ανοίξει το παντελόνι» κατέθεσε στο Δικαστήριο ένα από τα θύματα, ξεσπώντας σε κλάματα.

Μια άλλη γυναίκα δήλωσε ότι πρόθεση του δράστη ήταν ήταν ο βιασμός της: "Ηθελε να μου επιτεθεί, ήθελε να προχωρήσει σε βιασμό, να με τραβήξει μέσα στη διάβαση" είπε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας ότι ο 30χρονος ήταν σιωπηλός.

Στην σύλληψη του 30χρονου συνέβαλε με την κατάθεσή της μια υπάλληλος καθαρισμού της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», η οποία τον περιέγραψε στην αστυνομία. Η ίδια γυνάικα κατέθεσε στο δικαστήριο: "Μου βάζει την ταινία στο στόμα και σκέφτηκα, πάει τελείωσα τώρα. Βάζω το χέρι μου να τον διώξω, τον έγδαρα στο στόμα. Έβγαλα την ταινία και άρχισα να φωνάζω. Άρχισαν να γαβγίζουν κάτι σκυλιά που έχει η εφημερίδα και τότε με άφησε και έφυγε. Βγήκαν οι σεκιουριτάδες και με βοήθησαν".

Η ίδια μάρτυρας αναγνώρισε με βεβαιότητα στο πρόσωπο του κατηγορούμενου τον άνθρωπο που της επιτέθηκε: "Είδα καθαρά τα χαρακτηριστικά του, είναι αυτός. Είχε το ρολό από την ταινία στο χέρι και την πήρε μαζί του. Εγώ ήμουν ξάπλα και με τα πόδια ψηλά, προσπαθούσα να τον απωθήσω".

Η τρίτη γυναίκα περιέγραψε τον εφιάλτη που έζησε, όταν δέχθηκε την επίθεση του "δράκου": "Ήμουν στην οδό Πάρνηθος στο Μαρούσι, κατέβηκα από αυτοκίνητο και είδα έναν κύριο. Έκανε ότι ήθελε να μπει σε μια πολυκατοικία. Ήρθε τρέχοντας έβαλε τα χέρια του ανάμεσα στα πόδια μου, με θώπευσε, με έσπρωξε για να με πετάξει κάτω, τον χτύπησα στο πρόσωπο και έφυγε. Τον έβρισα, αυτός με κοιτούσε ατάραχος και μετά εξαφανίστηκε".

Ακόμη ένα θύματα του 30χρονου δήλωσε στην κατάθεσή του: "Νιώθω κάποιον να προσπαθεί να με θωπεύσει, άρχισα να φωνάζω βοήθεια. Σηκώθηκε και έφυγε. Δεν είδα τα χαρακτηριστικά του, ούτε τον άκουσα να μιλάει. Ήρθε αθόρυβα πίσω μου".

"Ο γιος μου δεν είναι εγκληματίας. Ερωτεύτηκε"
Η ερωτική απογοήτευση ήταν ο λόγος που - σύμφωνα με τη μητέρα του 30χρονου - ο νεαρός αρρώστησε και κλείστηκε στον εαυτό του. "Πριν από τις επιθέσεις άκουγε φωνές "χούφτωσ´την-χούφτωσ´την" του έλεγε η φωνή" όπως κατέθεσε η μητέρα του κατηγορουμένου οτι της εξομολογήθηκε μετά την προφυλάκισή του.

"Είναι κλειστός άνθρωπος συνεσταλμένος. Είχε πάθει ένα ατύχημα ο πατέρας του όταν ήταν 12 ετών και τον είχε επηρεάσει πολύ. Είχε μία σχέση, την έβλεπε στο μπαρ και πήγαιναν σε ξενοδοχεία.

Της είχε αδυναμία. Χωρίσανε και αρρώστησε, είχε κλειστεί ακόμα περισσότερο στον εαυτό του, μελαγχολικός, καθόταν σε μια καρέκλα και ξαφνικά γελούσε ή μιλούσε μόνος του. Πρέπει να χώρισαν 2-3 μήνες πριν τις επιθέσεις, αλλά δεν θυμάμαι" είπε η μητέρα του κατηγορούμενου και ζήτησε " συγγνώμη από τις κυρίες".

Επιχειρώντας να δώσει στο δικαστήριο την εικόνα που είχε το παιδί της λίγο πριν συλληφθεί είπε πως δεν ήθελε να φάει, να πλυθεί, να κοιμηθεί. "Μου έλεγε ότι είναι κουρασμένος" τόνισε η γυναίκα.

"Δεν είναι βιαστής , είναι άτολμος και δειλός"
Η υπεράσπιση του 30χρονου υπέβαλε αίτημα για μετατροπή της κατηγορίας της απόπειρας βιασμού σε προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας και ενώ ζήτησε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του μειωμένου καταλογισμού .

"Είναι ενας άνθρωπος με οριακή νοημοσύνη που αρρώστησε. Δεν είναι βιαστής , είναι άτολμος και δειλός" κατέθεσε στο δικαστήριο ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας ο οποίος παρακολουθεί τον κατηγορούμενο τους τελευταίους 9 μήνες. "Είναι ψυχωσικός ... Παραληρητικός με οξύ ψυχωσικό επεισόδιο . Το οτι τον συνέλαβαν τον βοήθησε γιατί τώρα ακολουθεί θεραπεία . Ένα κουβαράκι είναι μέσα στη φυλακή , δεν κάνει τίποτα. Μιλάει μόνο σε εμένα και τους γονείς του" κατέθεσε ο ψυχίατρος υπογραμμίζοντας πως "Η ερωτική απογοήτευση είναι στην ίδια κατηγορία με την απώλεια παιδιού και την οικονομική καταστροφή ".

Τι ήταν αυτό που πυροδότησε τις επιθέσεις;
Σύμφωνα με τον ψυχίατρο η συμπεριφορά της αγαπημένης του η οποία εργαζόταν ως ιερόδουλος. "Τον ειχε έξω από την πορτα να παρακολουθεί τις συνευρέσεις της με τους πελάτες και όταν προσπαθούσε να την σταματήσει, εκείνη - ήταν η αγάπη του- τον έδιωχνε , τον έβριζε".

Σε μια αποστροφή του λόγου του ο μάρτυρας τόνισε πως ο κατηγορούμενος δεν είχε γδύσει κανένα από τα θύματα του και δεν είχε κατεβάσει το δικό του παντελόνι προκαλώντας την αντίδραση ενός από τα θύματα που καθόταν στα πίσω καθίσματα του δικαστηρίου παρακολουθώντας την ακροαματική διαδικασία .

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 28 Μαρτίου με την απολογία του κατηγορούμενου.

Πηγή: thetoc
Keywords
Τυχαία Θέματα