Πωλείται το Cape Σούνιο, η Ζέα και το χιονοδρομικό του Παρνασσού

Και ένα και δύο και τρία και πέντε και...55 ακίνητα περιλαμβάνει ο καινούργιος κατάλογος ακινήτων η κυριότητα των οποίων περνάει στο ΤΑΙΠΕΔ.

Λίγο πριν τον ανασχηματισμό, η αρμόδια διυπουργική επιτροπή κατόπιν εισήγησης του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ετοίμασε άλλον ένα κατάλογο ο οποίος περιλαμβάνει για μια ακόμη φορά “φιλέτα” πολύ μεγάλης αξίας.
Μεταξύ αυτών;
Η τεράστια έκταση εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων που περιλαμβάνει ο χιονοδρομικό του Παρνασσού,
η δυνατότητα αξιοποίησης της Μαρίνας Ζέας, έκταση στο Σούνιο, μερικά από τα ωραιότερα Ξενία της Ελλάδας (όπως αυτό της Ακροναυπλίας), ακόμη και κτίριο στην 47η λεωφόρο στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης.

Ο κατάλογος των 55 ακινήτων που βγαίνουν προς πώληση, περιλαμβάνει τα ακόλουθα ακίνητα:

Έκταση 11.100.000 τετραγωνικών μέτρων στον Παρνασσό. Το ΤΑΙΠΕΔ αποκτά τη δυνατότητα εκχώρησης σε τρίτους του δικαιώματος εκμετάλλευσης του χιονοδρομικού κέντρου συμπεριλαμβανομένων των κτισμάτωνΑκίνητο στην 47η λεωφόρο στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για ιδιοκτησία του ελληνικού δημοσίου στο συγκρότημα «the 3 dagcondominium»Το Αγρόκτημα Αγροτικού Σωφρονιστικού Καταστήματος Κασσάνδρας, μια έκταση 2.969.256 τετραγωνικών μέτρων στην θέση «Μετόχι Σταυρονικήτα» και στην περιοχή Σάνη του νομού Χαλκιδικής.Έκταση 119.607 τετρατγωνικών μέτρων στη Σούδα των ΧανίωνΤο πρώην Θεραπευτήριο Ψυχικών Παθήσεων Ι.Μ Πέτρας Ολύμπου συνολικής έκτασης 21.320.000 τετραγωνικών μέτρων. Το συγκεκριμένο ακίνητο βρίσκεται στη δημοτική ενότητα Πέτρας του Δήμου ΚατερίνηςΤρία ακίνητα που ανήκαν μέχρι τώρα στο Περιφερειακό Σύστημα Υγείας και Πρόνοιας Ηπείρου (ΠΕΣΥΠ Ηπείρου) και τα οποία βρίσκονται στην περιοχή Αμπελοκήπων Ιωαννίνων. Επίσης ακόμη πέντε ακίντηα στην περιοχή Αγίου Νικολάου Κοπάνων.Ακίνητο κυριότητας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Κέρκυρας έκτασης 17.365 τετραγωνικών μέτρων στην Πλατεία Ψυχιάτρου Τσιριγώτη.Δύο οικόπεδα 398,33 και 201,43 τετραγωνικών μέτρων στην Πλάκα επί της οδού ΡαγκαβάΟ τουριστικός λιμένας ΖέαςΤο ακίνητο «Άσπρο Λιθάρι Σουνίου (CapeSounio) έκταση 383.000 τετραγωνικών μέτρων. «Εξαιρούνται οι εκτάσεις του αιγιαλού και της παραλίας που βρίσκονται έμπροσθεν του ακινήτου» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.Το ΞΕΝΙΑ Palaceστην Ακροναυπλία (επί οικοπέδου 24.900 τετραγωνικών μέτρων), το ΞΕΝΙΑ Amphitrionκαι το Ξενία Ναυπλίου.Το ακίνητο Κτήμα Σκάλας Σκοτίνας Πιερίας έκτασης 404.120 τετραγωνικών. Εξαιρείται και πάλι η δασική έκταση και η παραλία.Το τουριστικό περίπτερο Ξενία Παλαιοκαστρίτσας στην ΚέρκυραΤο Ξενία της Έδεσσας29 εκτάσεις γης στη Ρόδο, στη Σιθωνία, στην Πάτρα, στην Γλυφάδα, στην Καλαμάτα, στην Μάνδρα Αττικής κλπ. fpress.gr
Keywords
Αναζητήσεις
xenia sounio,
Τυχαία Θέματα