Οι σελίδες των αλβανικών σχολικών βιβλίων που αλλάζουν τα σύνορα - Έντονη αντίδραση της Αθήνας – Δείτε το βίντεο

Την αντίδραση της Αθήνας προκάλεσαν οι αναφορές και οι χάρτες σε σχολικά βιβλία της Αλβανίας που περιλαμβάνουν περιοχές της Ελλάδας.

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς στην Αλβανία, οι ομογενείς διαπίστωσαν ότι στα βιβλία της γεωγραφίας της 9ης και της 12ης τάξης των αλβανικών σχολείων, στη σελίδα 4 υπήρχαν αναφορές για αλβανικές –σύμφωνα με τους συγγραφείς– περιοχές της Ελλάδος,
με την Ήπειρο, την Κόνιτσα, την Καστοριά και τη Φλώρινα.

Επίσης, όπως ανέφερε σε ρεπορτάζ του ο Alpha, στη σελίδα οκτώ υπάρχουν αναφορές σε αλβανική περιοχή της Τσαμουριάς και στις σελίδες 134 και 135, χάρτης της Τσαμουριάς -σύμφωνα με τους συγγραφείς- καθώς και στοιχεία για αλβανικές περιοχές της Ελλάδος.

Στο πλαίσιο της 2ης Υπουργικής Συνάντησης Ελλάδας, Αλβανίας, Βουλγαρίας, πΓΔΜ, στη Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς χαρακτήρισε «απαράδεκτους για τα ευρωπαϊκά δεδομένα» τους χάρτες της γεωγραφίας στα σχολεία της Αλβανίας και υπενθύμισε ότι αυτούς τους χάρτες τους έχει δείξει ήδη στους ομολόγους του στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Διαβάστε παρακάτω τη συνέχεια:

Ο ίδιος πρόσθεσε πάντως ότι έχει γίνει μεγάλη πρόοδος στις συζητήσεις με την αλβανική πλευρά για το θέμα των χαρτών στα σχολικά βιβλία, έχουν τελειώσει όλοι και μένουν μόνο αυτοί στα βιβλία της Γ΄ Γυμνασίου και της Γ΄ Λυκείου.

Αιχμηρός κατά της αλβανικής ηγεσίας εμφανίστηκε και ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης που είχε κληθεί να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρη Καμμένου, στέλνοντας μήνυμα στη γείτονα να εγκαταλείψει εθνικιστικές και αναχρονιστικές αντιλήψεις.

newsbeast.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα