Ν.Κακλαμάνης: Επτά βήματα πολιτικής ατζέντας για την Αθήνα

Η «Πόλη της Ζωής μας» στη μάχη του εκλογικού αγώνα.Η δημιουργία εναλλακτικού αεροδρομίου, χαμηλού κόστους, στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις της Ελευσίνας, του Τατοΐου ή της Τανάγρας, προκειμένου να ενισχυθεί η ανάδειξη της Αθήνας σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό, ο αγώνας για τον επαναπατρισμό του συνόλου των πολιτιστικών θησαυρών μας, η δημιουργία μιας «πολιτιστικής βιομηχανίας» στην πρωτεύουσα (με την αναβίωση θεσμών, όπως τα Παναθήναια και η Μεσολυμπιάδα και τη δημιουργία νέων, όπως τα Διεθνή Λογοτεχνικά Βραβεία), η ολοκλήρωση
του Μεγάλου Περίπατου της Αθήνας (που θα ενώνει την Ακρόπολη με την Ακαδημία του Πλάτωνος, τις μεγάλες πλατείες, Συντάγματος, Ομόνοιας και Ελλήνων Καλλιτεχνών -παλαιά Κορεάτικη Αγορά και θα συμπληρώνεται με τη πεζοδρόμηση του "Re Think Athens" από την Αμαλίας μέχρι το Αρχαιολογικό Μουσείο στην οδό Πατησίων και την πεζοδρόμηση της οδού Αθηνάς) είναι μερικοί από τους άξονες της πολιτικής του συνδυασμού «Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας» του υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη.

Οι παραπάνω άξονες του προγράμματος, με το οποίο κατέρχεται εκ νέου στον εκλογικό αγώνα, συμπληρώνονται από κίνητρα επανακατοίκησης του κέντρου της Αθήνας για νέους κατοίκους και καταστηματάρχες, την επιβολή τελών διέλευσης στις ιδιωτικές πλέον - πρώην δημόσιες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και τη δημιουργία Ταμείου Αθηναϊκής Επανεκκίνησης.

Στο Ταμείο Αθηναϊκής Επανεκκίνησης θα ενταχθούν όλες οι δυνατές πηγές χρηματοδότησης, εθνικές και ευρωπαϊκές από σήμερα έως το 2020, εισπράξεις τελών διέλευσης για τις εταιρείες που εκμεταλλεύονται το δίκτυο των υπέργειων και υπόγειων υποδομών της πόλης και από την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δήμου, έσοδα από συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα και χορηγίες.

Τα χρήματα του Ταμείου Αθηναϊκής Επανεκκίνησης θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη αναγκών, όπως η κοινωνική κατοικία και η αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας. Από το Ταμείο θα επιβραβεύονται, επίσης, κινήσεις όπως οι καλές επιδόσεις ανακύκλωσης με μείωση δημοτικών τελών, θα επιδοτείται η δημιουργία πράσινων ταρατσών, μπαλκονιών, ακάλυπτων χώρων.

Όπως σημείωσε ο κ. Κακλαμάνης, τα παραπάνω επτά βήματα της πολιτικής ατζέντας, με την οποία κατέρχεται στις εκλογές η παράταξη «Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας», δημιουργούν μια νέα ταυτότητα για την πόλη που αναλύεται στα «5Α - Ασφάλεια, Αλληλεγγύη, Ανάπτυξη, Αξιοπιστία, Ανεξαρτησία».

Όπως τόνισε, είναι «ο πρώτος πραγματικά ανεξάρτητος υποψήφιος για το δήμο της Αθήνας».

Όσο για το πρόγραμμα, θα διανεμηθεί χέρι με χέρι από τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους στους δημότες των Αθηνών.

Είπε δε ότι για «λόγους περιβαλλοντικούς και κυρίως για λόγους αυτοσεβασμού και σεβασμού προς την πόλη και τους Αθηναίους» δεν θα γίνουν ταχυδρομικές αποστολές ούτε ψηφοδελτίων, ούτε προγραμμάτων και δεν θα αναρτηθούν πουθενά αφίσες, πέρα από τα 37 σημεία ανάρτησης προεκλογικών μηνυμάτων που όρισε η Διακομματική Επιτροπή Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών.
Keywords
Τυχαία Θέματα