Νέες αποκαλύψεις από τη δικογραφία για το Noor-1 και τους 2 τόνους ηρωίνης..(Βίντεο)

Νέα στοιχεία από τη δικογραφία για την υπόθεση του Noor-1 παρουσίασε η «Δίκη στον ΣΚΑΪ», εμφανίζοντας συνομιλίες και γραπτά μηνύματα μεταξύ Κοτσώνη, Γιαννουσάκη και Μαρινάκη.

Η εκπομπή παρουσίασε αποσπάσματα από τη δικογραφία για την υπόθεση του Noor-1, εμφανίζοντας συνομιλίες και γραπτά μηνύματα με πρωταγωνιστές τον Αιμίλιο Κοτσώνη, τον εφοπλιστή Ευθύμιο Γιαννουσάκη που είναι προφυλακισμένος για την υπόθεση και τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Οι νόμιμες τηλεφωνικές υποκλοπές καταγράφηκαν
το τρίμηνο Μαΐου-Ιουλίου 2012 και μαζί με μαρτυρικές καταθέσεις οδήγησαν στην προφυλάκιση του πρώην στελέχους της ΠΑΕ Ολυμπιακός Αιμίλιου Κοτσώνη ως διευθυντή εγκληματικής οργάνωσης για διακίνηση δύο τόνων ηρωίνης.

Ο Κοτσώνης εμφανίζεται να συνομιλεί με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ενημερώνοντάς τον για το ταξίδι του στο Ντουμπάι και τη ναύλωση του πλοίου με SMS: «Έχω προχωρήσει τη δουλειά για τον ανεφοδιασμό στη Φουτζέιρα. Έχω βρει πλοίο, έχω βρει ανθρώπους, θέλω να τα δεις και να τα εγκρίνεις Βαγγέλη. Άμα είναι στο τέλος του μήνα να πάω κάτω να ξεκινήσουμε».

Ακόμη, ενώπιον της ανακρίτριας Πειραιά ο Κοτσώνης παραδέχτηκε τη συνεργασία του με τον Μαρινάκη, επιμένοντας ότι αφορούσε αποκλειστικά πετρελαϊκά ζητήματα. Ενδεικτικό είναι το απόσπασμα της απολογίας του:

«Στο Ντουμπάι δραστηριοποιήθηκα από τις αρχές του 2013 όπου έκανα δουλειές με την ΟΡΑΙΖΟΝ και την ΑΠΣΚΟ. Πήγαινα για λογαριασμό της εταιρείας ΚΑΠΙΤΑΛ χωρίς να έχω σύμβαση εργασίας μαζί της. (...)
Ήμουν μεσίτης. Δεν έκανα εταιρεία με αυτό το αντικείμενο. Μέχρι τότε πληρωνόμουν χωρίς απόδειξη.
Η ΚΑΠΙΤΑΛ μου πλήρωνε όλα τα έξοδα μετακίνησής μου στις διαπραγματεύσεις. Στις πιο πολλές περιπτώσεις δεν έπαιρνα χρήματα. Τον Νοέμβριο του 2013 στις διαπραγματεύσεις της αγοράς που ήρθε το αφεντικό της ΑΠΣΚΟ πήγαμε και συναντήσαμε τον Άραβα.
Ο άνθρωπος του Μαρινάκη στο Ντουμπάι θα ήμουν εγώ. (...)
Τα τελευταία 3 έτη δεν έχω εισοδήματα λόγω ζημιών, αλλά τα προηγούμενα έτη είχα μεγάλα εισοδήματα. Επίσης και το κράτος μου χρωστά χρήματα.
Ζω από τα χρήματα που έχω. Ο Συντιχάκης (καπετάνιος της ΚΑΠΙΤΑΛ) κατέβαινε στο Ντουμπάι όταν δεν κατέβαινα εγώ. Ο Συντιχάκης κατέβαινε για τα παζάρια. Δεν κατεβαίναμε μαζί. Ο Συντιχάκης συνεργαζόταν με τον Μπουρδούβαλη».

Από όσες συνομιλίες παρουσιάστηκαν και αναγνώστηκαν, δεν αποδεικνύεται συμμετοχή του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός στην υπόθεση του Noor-1. Η υπόθεση ερευνάται από τον εισαγγελέα και από τον ανακριτή, ο οποίος μέχρι τώρα δεν έχει καλέσει στο γραφείο του τον πρόεδρο του Ολυμπιακού.
πηγή: gazzetta.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα