Κρήτη: 12 χρόνια φυλακή στον παιδόφιλο του Ηρακλείου

«Δεν θα μπορούσα να τα βλάψω, είμαι ανίκανος», υποστήριξε στο δικαστήριο..
Σοκάρουν οι καταθέσεις των θυμάτων...

- Εδινε 10 ευρώ τη φορά σε δύο ανήλικα αγόρια για να έχουν σεξουαλικές περιπτύξεις

- «Ευχαριστώ την ελληνική δικαιοσύνη», φώναξε μία μητέρα στο άκουσμα της απόφασης

Σε ποινή κάθειρξης 12 ετών και 3 μηνών καταδικάστηκε, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου, 59χρονος από το Ηράκλειο με την κατηγορία της ασέλγειας σε βάρος δύο ανήλικων αγοριών.

Συγκεκριμένα,
το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για τις κατηγορίες που του αποδίδονταν, δηλαδή της κατάχρησης σε ασέλγεια ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση , για ασέλγεια με ανήλικο που συμπλήρωσε τα 10 όχι όμως και τα 15 έτη, με αμοιβή, κατά συνήθεια και κατ΄εξακολούθηση.

Επίσης μετέτρεψε την κατηγορία της αντίστασης σε απείθεια ενώ τον έκρινε ένοχο και για κατοχή κροτίδων.

Η έφεση, σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του Δικαστηρίου, δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη και ο 59χρονος οδηγήθηκε στη φυλακή.

Στο άκουσμα της απόφασης, μια από τις μητέρες των παιδιών σηκώθηκε και φώναξε «ευχαριστώ την ελληνική δικαιοσύνη», ενώ οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής Αλεξάνδρα Σπανάκη και Μαρία Θεοδοσούλη, σε δηλώσεις τους εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για το αποτέλεσμα της δίκης επισημαίνοντας ότι «αποτελεί μια ηθική δικαίωση για τις οικογένειες των παιδιών».

Υπενθυμίζεται ότι ο 59χρονος είχε συλληφθεί από αστυνομικούς της Ασφάλειας Ηρακλείου, τον περασμένο Ιούλιο. Το δικαστήριο είχε διακοπεί στις 17 Μαρτίου, λόγω κωλύματος ενός εκ των δικηγόρων της υπόθεσης.

«Δεν θα μπορούσα να τα βλάψω, είμαι ανίκανος»

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι δεν θα μπορούσε να κακοποιήσει σεξουαλικά τα παιδιά, γιατί -όπως είπε- είναι ανίκανος. Παραδέχθηκε ωστόσο ότι τα θώπευε για να τα «ευχαριστήσει"»όπως του ζητούσαν τα ίδια !

Πώς συνελήφθη ο παιδόφιλος

Οι αστυνομικοί, που είχαν πληροφορίες ότι ανήλικοι εισέρχονται αδικαιολόγητα στο σπίτι του κατηγορουμένου, εντόπισαν ένα από τα δύο θύματά του, τον 15χρονο, από τα αγόρια να εξέρχεται της οικίας του 59χρονου.

Τον οδήγησαν στο αστυνομικό μέγαρο, όπου, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, κατέθεσε πως ο κατηγορούμενος τον προσέγγισε φιλικά και στην πορεία του πρότεινε να έχουν σεξουαλικές περιπτύξεις με αντάλλαγμα το ποσό των 10 ευρώ. Εκείνος αποδέχτηκε και αυτό συνέβαινε επί δύο χρόνια.

Ο 15χρονος κατέθεσε ότι παρόμοιες πράξεις έχουν τελεστεί από τον 59χρονο και βάρος ενός 17χρονου, τότε, αγοριού.

Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν και εκείνος εξεταζόμενος, όπως αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα, επιβεβαίωσε την καταγγελία. Το αγόρι που φοιτά σε ειδικό σχολείο λόγω δυσλεξίας, υποστήριξε ότι είναι γείτονες με τον κατηγορούμενο.

Ο νεαρός, κατέθεσε ότι ο 59χρονος ασέλγησε σε βάρος του τουλάχιστον 20 φορές.

Πηγή: cretalive.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα