Εξελίξεις φωτιά στη δολοφονία του Αρχιμανδρίτη- Οι Πακιστανοί δολοφόνοι ήρθαν να τους βγάλει άδειες παραμονής

Ο 46χρονος ιερέας Ιερόθεος ο οποίος λειτουργούσε στον Άγιο Γεώργιο Πεντέλης βρέθηκε νεκρός και δεμένος χειροπόδαρα λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 13ης Φεβρουαρίου μέσα στο διαμέρισμά του στο Γέρακα.

www.eglimatikotita.gr -19 Μαρτίου 2017 Η Αστυνομία ενημερώθηκε από ένα φίλο του άτυχου ιερέα που τον αναζητούσε και δεν μπορούσε να τον βρει πουθενά και μπαίνοντας στο διαμέρισμα τον εντόπισαν νεκρό και δεμένο χειροπόδαρα στο κρεβάτι. Ο θάνατος ήταν μαρτυρικός και προήλθε από ασφυξία.

Πώς έφτασαν στα ίχνη
τους οι αστυνομικοί
Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας κατάφεραν να φτάσουν στους δύο δράστες αφού ξεκλείδωσαν συνομιλίες που είχε ο 28χρονος Αλί με τον ιερέα και στη συνέχεια να ταυτοποιήσουν το dna των δύο αλλοδαπών. Όμως παρά τις αναζητήσεις μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί πουθενά και όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια λίγες ώρες μετά το έγκλημα έφυγαν αεροπορικώς για το Πακιστάν.

Όπως έχει διαπιστωθεί οι δράστες είχαν έρθει στην Αθήνα από την Κρήτη, ακτοπλοϊκώς από τα Χανιά στις 13 Φεβρουαρίου προκειμένου ο ιερέας να τους βοηθήσει να βγάλουν άδειες παραμονής στη χώρα μας. Το ραντέβου κλείστηκε για το σπίτι του ιερέα, ο οποίος και άνοιξε την πόρτα στους δολοφόνους του.

Οι δολοφόνοι του Αρχιμανδρίτη πήγαν στο σπίτι του στη 01.00 τα ξημερώματα και ο ίδιος τους άνοιξε φορώντας πυζάμες, κάτι που σημαίνει πως μάλλον δεν περίμενε επίσκεψη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες πιθανότατα κίνητρο της άγριας δολοφονίας ήταν η ληστεία όμως οι έρευνες ακόμη συνεχίζονται προς όλες τις κατευθύνσεις. Οι δράστες, φέρονται να έχουν αρπάξει από το σπίτι του άτυχου ιερέα 4.000 – 5.000 ευρώ, ενώ στο σπίτι βρέθηκε ένα σπασμένο έπιπλο μέσα από το οποίο έλειπαν κοσμήματα και ιερατικά άμφια.

Οι αστυνομικοί αφού διαπίστωσαν ότι οι δράστες ήταν οι δυο Πακιστανοί που δούλευαν σε μια φάρμα στα Χανιά, μετέβησαν στην Κρήτη και ταυτοποίησαν το dna που βρέθηκε στο σπίτι του παπά με αυτό στα ρούχα που άφησαν στο αγρόκτημα οι αλλοδαποί δράστες.

Η Αστυνομία άρχισε να πλησιάζει στα ίχνη των δραστών όταν κάποιος μάρτυρας αναγνώρισε τον ιερέα και έδωσε την πληροφορία πως είχε επικοινωνία με τον 28χρονο «Αλί» από το Πακιστάν, που ζούσε και εργαζόταν στα Χανιά.

Επίσης, φίλος του Αρχιμανδρίτη είπε στους αστυνομικούς πως λίγο πριν το θάνατό του είχε δείξει φωτογραφία στον «Αλί», με τους δύο (θύμα και δράστη) να είχαν γνωριστεί μέσω Facebook λίγους μήνες νωρίτερα.

Μάλιστα, ο συγκεκριμένος είχε ακούσει τον Αρχιμανδρίτη να μιλάει με τον 28χρονο Πακιστανό και να του δίνει οδηγίες για το πως θα πάει σπίτι του.

Οι πληροφορίες αυτές οδήγησαν τους άνδρες του τμήματος Δίωξης κατά Ζωής σε λογαριασμούς στο Facebook και σε συνομιλίες και εκεί διαπίστωσαν ότι ο 47χρονος ιερέας είχε κλείσει ραντεβού με τον δολοφόνο του μέσα στο ίδιο του το σπίτι προκειμένου να τον βοηθήσει με τα χαρτιά του για την παραμονή του στην Ελλάδα.

Ο «Αλί» που είχε φροντίσει να εξαφανίσει από το προφίλ του όλες τις συνομιλίες του με τον αρχιμανδρίτη, είχε στείλει μήνυμα σε ομοεθνή του ότι βρήκε άτομο που θα τον βοηθούσε με τα χαρτιά του και θα τον συναντούσε στην Αθήνα.

Η ιστορία άρχισε να… κουμπώνει, όταν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ, βρήκαν στην Κρήτη τον 31χρονο Πακιστανό συγκάτοικο του Αλί, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι στις 13 Φεβρουαρίου οι τρεις φίλοι του με τους οποίους έμενε και μαζί, πήγαν με το πλοίο στην Αθήνα.

Καθοριστικό ήταν και ένα τηλεφώνημα που έκαναν ο 28χρονος Αλί και ο 33χρονος Ραφίκ στον συγκάτοικό τους λέγοντάς του ότι «πήγαμε σε ένα σπίτι στον Γέρακα και το… ληστέψαμε. Πήραμε ένα λάπτοπ, κινητό και πολλά λεφτά. Φεύγουμε με αεροπλάνο για το Πακιστάν».

Όπως και έγινε, αφού λίγες ώρες αργότερα οι κάμερες του «Ελ. Βενιζέλος» τους δείχνουν να αναχωρούν για την πατρίδα του. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. είναι σίγουροι πως οι δράστες είχαν προσχεδιάσει το έγκλημα.
Πηγή: USAY
Keywords
Τυχαία Θέματα
Εξελίξεις, Αρχιμανδρίτη-, Πακιστανοί,exelixeis, archimandriti-, pakistanoi