Έτοιμη να υποδεχθεί νατοϊκές ειδικές δυνάμεις η Κρήτη

Ειδικές δυνάμεις σχεδιάζουν να αποστείλουν οι χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ στη Λιβύη, με σκοπό να ενισχύσουν τις επιχειρήσεις των αντικαθεστωτικών δυνάμεων κατά των πιστών στρατιωτικών στον Μουαμάρ Καντάφι και των μισθοφόρων του, αλλά και να κατευθύνουν με ακρίβεια τα πλήγματα των νατοϊκών αεροσκαφών κατά των καθεστωτικών μονάδων αρμάτων μάχης και πυροβολικού.
Όπως έγινε γνωστό....
το αίτημα της Συμμαχίας για
την συνδρομή ειδικών δυνάμεων, έγινε και στην Ελλάδα, χωρίς όμως ακόμα να έχει γίνει γνωστή η απάντηση της Αθήνας, αν και σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας η απάντηση θα είναι αρνητική.
Το ΝΑΤΟ επίσης θα ζητήσει να χρησιμοποιηθεί ως βάση για την συγκέντρωση και την αποστολή των ειδικών δυνάμεων και η Κρήτη, ενώ ήδη το ελληνικό Πεντάγωνο αναζητά τους χώρους όπου θα φιλοξενηθούν οι καταδρομείς, πριν αποσταλούν στη Λιβύη. Επίσης ο σχεδιασμός περιλαμβάνει την ανάπτυξη επιχειρησιακού νοσοκομείου, καθώς και τη χρησιμοποίηση νοσοκομείων του ΕΣΥ που βρίσκονται στη μεγαλόνησο για τη φιλοξενία νατοϊκών στρατιωτών που θα έχουν τραυματιστεί.
Τον επιχειρησιακό έλεγχο της όλης επιχείρησης θα τον αναλάβει το νατοϊκό στρατηγείο της Νότιας Ευρώπης (AFSOUTH-Allied Forces SOUTH), σε συντονισμό με το συμμαχικό στρατηγείο της Κεντρικής Ευρώπης.
Για τους Έλληνες στρατιωτικούς, η εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενη, μιας και οι επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ από αέρος κατά των δυνάμεων του Λίβυου ηγέτη δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα και όπως είχε γράψει πρώτο το newscode λίγο μετά την έναρξη των επιχειρήσεων, οι Έλληνες επιτελικοί αξιωματικοί είχαν εκτιμήσει πως αν δεν σταλούν νατοϊκές δυνάμεις στο έδαφος, νίκη του αντικαθεστωτικών δυνάμεων κατά του Καντάφι δεν θα υπάρξει.
newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα