Επεισόδια μπροστά στη Βουλή! «Ντου» ΑΕΚτζήδων και συμπλοκές με τα ΜΑΤ για την δικαστική απόφαση εναντίον των καλόγερων της Μονής Εσφιγμένου.[βίντεο]

Μέλη της Original 21 σήκωσαν πανό που έγραφε: “Όχι στην κάρτα του πολίτη = 20 χρόνια κάθειρξη. Κάτω τα χέρια από την Εσφιγμένου”.

r -01 Φεβρουαρίου 2017 Ένταση επικράτησε το απόγευμα της Τετάρτης έξω από τη Βουλή, λίγο πριν από την προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την δικαστική απόφαση εναντίον των καλόγερων της Μονής Εσφιγμένου.

Μέλη της Original 21
σήκωσαν πανό στα σκαλιά της Βουλής και διμοιρία των ΜΑΤ αντέδρασε.

Ειδικότερα, γύρω στις πέντε και μισή το απόγευμα 20 με 30 μέλη της Original 21 ανέβηκαν τις σκάλες πίσω από τον Άγνωστο Στρατιώτη και ανέβασαν πανό που έγραφε: “Όχι στην κάρτα του πολίτη = 20 χρόνια κάθειρξη. Κάτω τα χέρια από την Εσφιγμένου”.

Ακολούθησε κυνηγητό επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Αμαλίας, ανάμεσα στα ΜΑΤ και τους διαμαρτυρόμενους. Τα ΜΑΤ “απομόνωσαν” δυο άτομα, τα οποία στην συνέχεια άφησαν.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έχει προγραμματιστεί για τις 18:30 ενώ ήδη οι διαδηλωτές έχουν αρχίσει να μαζεύονται.

Υπενθυμίζεται ότι αργά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης επέβαλλε ποινή κάθειρξης 20 ετών σε βάρος του ηγούμενου καθώς και ενός μοναχού της Μονής Εσφιγμένου οι οποίοι κατηγορούνται για την επίθεση με βόμβες μολότοφ που σημειώθηκε τον Ιούλιο του 2013 στις Καρυές του Αγίου Όρους.

Το δικαστήριο... έκρινε το φυσικό αυτουργό της επίθεση ένοχο για τα αδικήματα της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών, της έκρηξης και της απόπειρας εμπρησμού ενώ ο ηγούμενος της Μονής καταδικάστηκε για ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις. Και οι δύο δεν παρέστησαν στο δικαστήριο καθώς εκπροσωπήθηκαν από πληρεξούσιο δικηγόρο.

Πηγή: newsit
Keywords
Τυχαία Θέματα