Εννέα μέρη πάνω στη Γη που δεν μοιάζουν… και τόσο γήινα (ΦΩΤΟ)



Μπορεί η φύση να μας προσφέρει εκπληκτικά “ζωντανά” τοπία, με γαλαζοπράσινα νερά και ανθισμένα λιβάδια, όμως δεν λείπουν και τα σκηνικά που θυμίζουν εξωγήινους πλανήτες! Ξεροί τόποι, απόκοσμα μέρη, παράξενα χρώματα σε λίμνες και ποτάμια, μουντά τοπία… Τα καλά νέα, λοιπόν, για τους λάτρεις της διαστημικής εποχής είναι ότι υπάρχει τρόπος να βρουν εξωγήινα τοπία εδώ στη Γη.

Με άλλα λόγια, με λίγη φαντασία μπορείτε να εξερευνήσετε το ηλιακό μας σύστημα χωρίς να πάτε πουθενά. Νοερά μόνο μια επίσκεψη στα 10 σημεία
που ακολουθούν θα σας θυμίσει το λιγότερο ότι πατήσατε κάτι… από Κόκκινο Πλανήτη ή βρεθήκατε με επανδρωμένη αποστολή στον Άρη.

1. Rio Tinto, Ισπανία

Αυτό το απόκοσμο, κοκκινωπό ποτάμι στη νοτιοδυτική Ισπανία είναι διαφορετικό από ό,τι έχετε δει μέχρι τώρα. Το νερό χρωματίζεται από τον σίδηρο που υπάρχει στο έδαφος και είναι ιδιαίτερα όξινο. Αν και δεν ακούγεται σαν ένα κατάλληλο μέρος για να βρει κάποιος ζωή, στα νερά του ποταμού ζουν αερόβιοι μικροοργανισμοί που τρέφονται με τον σίδηρο και άλλα θειούχα ορυκτά που αφθονούν στο ποτάμι.

2. Νησί Devon, Καναδάς

Το νησί Devon του Καναδά είναι το μεγαλύτερο ακατοίκητο νησί στη Γη. Ενώ το έρημο τοπίο δεν αποτελεί ιδανική τοποθεσία για διακοπές, είναι ιδανικός… προσομοιωτής του τοπίου που συναντά κάποιος στον Άρη. Εκτός από την εντυπωσιακή ομοιότητά του με το βραχώδες, άνυδρο τοπίο του Κόκκινου Πλανήτη, το νησί Devon έχει πολλούς κρατήρες παρόμοιους με αυτούς που είναι διασκορπισμένοι στην Άρη.

Διαβάστε ολόκληρη τη λίστα στο itspossible.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα